Staňo proti Korone: V Kielciach sme si rozumeli aj bez slov

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 09:47 • 2 min
Staňo proti Korone: V Kielciach sme si rozumeli aj bez slov

NIECIECZA - Nováčik najvyššej poľskej futbalovej súťaže Termalica Bruk-Bet Nieciecza nastúpi v sobotňajšom stretnutí 29. kola základnej časti Ekstraklasy proti Korone Kielce. Duel bude mať špecifickú príchuť pre slovenského obrancu Pavla Staňa, ktorý v Kielciach pôsobil štyri roky (2010-2014) a odohral za ne viac ako 130 zápasov.

slovakia

left justify in out

"Účinkovanie v tíme Korony považujem za mimoriadne úspešné. Pamätám si nielen dobré výsledky, ale aj skvelú atmosféru v klube. Dokonale sme si tam všetci rozumeli, niekedy aj bez slov," vyhlásil 38-ročný rodák z Kysúc pre oficiálny web Termalice.

 

Niekdajší hráč Podbeskidzia Bielsko-Biala, Jagiellonie Bialystok či Artmedie Petržalka strelil v drese Korony až 17 ligových gólov. Na obrancu solídna vizitka. "V Kielciach sa mi podarilo hrať aj v útoku. Bolo to v zápase proti GKS Belchatów, dvakrát som sa vtedy zapísal do listiny strelcov. Na tento úspech som už v Poľsku nenadviazal," doplnil Staňo.

 

Oba tímy majú stále šancu skončiť v prvej osmičke. "Nemôžeme pustiť body," zakončil Pavol Staňo. Nieciecza zrejme bude musieť v sobotu oželieť služby iného Slováka Patrika Mišáka. Dvadsaťpäťročný odchovanec AS Trenčín podľa informácií portálu dziennikpolski24.pl nedokončil štvrtkový tréning. "Slovák odišiel z ihriska, sťažoval sa na črevné problémy. Nie je vylúčené, že ho postihla črevná chrípka. Vyzeral veľmi zle. Uvidíme, ako sa bude cítiť v piatok. Až potom urobím rozhodnutie, či bude môcť hrať," povedal tréner Termalice Piotr Mandrysz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona