Stano: Matovič nepatrí do parlamentu, mal by vrátiť mandát

NETKY.SK • 4 December 2015, 16:00 • 2 min
Stano: Matovič nepatrí do parlamentu, mal by vrátiť mandát

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič nepatrí podľa Maroša Stana z Odboru komunikácie ministerstva životného prostredia do parlamentu a mal by vrátiť poslanecký mandát.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v reakcii na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej má byť z iniciatívy OĽaNO odvolávaný minister Peter Žiga, návrh Igora Matoviča je len jeho predvolebná kampaň. „Minister životného prostredia Peter Žiga už v prípade kompy požiadal o nezávislú kontrolu Úrad pre verejné obstarávanie a Najvyšší kontrolný úrad,“ uviedol Stano.


Opozícia chce v parlamente odvolávať ministra životného prostredia Petra Žigu. Dôvodom sú súčasné náklady na prevádzku kompy Vojka, ktoré môžu byť v porovnaní s reálnymi nákladmi na prevádzku pôvodnej kompy predražené až o 908 percent. Žiadosť o zvolanie schôdze na vyslovenie nedôvery ministrovi podali opoziční poslanci dnes. Predseda parlamentu musí schôdzu zvolať do siedmich dní od podania návrhu. „Robert Fico pri každom odvolávaní ministrov hovorí, že ich opozícia zdržiava pri práci. My aj pri tomto odvolávaní chránime peniaze Slovenska, pretože vláda iné peniaze nemá, len od občanov,“ povedal na tlačovej besede podpredseda KDH Pavol Zajac. Pod návrhom na odvolanie ministra, s ktorým prišlo OĽaNO, sú podpisy poslancov NR SR za KDH, Most-Híd a OĽaNO i viacerých nezaradených poslancov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies