Stanné právo na Ukrajine neobmedzí občanov SR ani slovenskú menšinu

NETKY.SK • 27 November 2018, 20:43 • 2 min
Stanné právo na Ukrajine neobmedzí občanov SR ani slovenskú menšinu

BRATISLAVA - Zavedením stanného práva na Ukrajine by nemali byť obmedzené práva občanov SR ani slovenskej národnostnej menšiny žijúcej v Zakarpatsku. To uviedol v utorok hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Boris Gandel.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Odvolal sa pritom na vyhlásenie ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, ktoré odznelo pred hlasovaním parlamentu v Kyjeve o stannom práve a podľa ktorého nedôjde k obmedzeniu kvality života ukrajinských občanov a ich ústavných práv.

 

Pripomenul tiež, že Zakarpatská oblasť nepatrí medzi regióny, kde bude stanné právo platiť, a teda "nemalo by dôjsť k obmedzeniu slobody pohybu" tamojších občanov.

 

Rusko zajalo tri ukrajinské vojenské lode pri pobreží Krymu

 

Ukrajinský parlament schválil vyhlásenie stanného práva vo vybraných častiach Ukrajiny v reakcii na vystupňovanie napätia medzi Ruskom a Ukrajinou.

 

Ruská pobrežná stráž spustila v nedeľu paľbu na tri ukrajinské lode neďaleko Kerčského prielivu, ktorý oddeľuje Azovské more od Čierneho mora, a zranila šiestich ukrajinských námorníkov.

 

Rusko následne zadržalo ukrajinské lode aj s posádkami a obvinilo ich, že ilegálne prenikli do ruských vôd pri pobreží Krymu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies