Stanleyho pohár ukážu Trenčanom i na Pohode

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 10:46 • 2 min
Stanleyho pohár ukážu Trenčanom i na Pohode

TRENČÍN - Hokejový Stanleyho pohár privezú na Slovensko v piatok 11. júla z Fínska. Slávna trofej zavíta po roku opäť do Trenčína, tentoraz vďaka Mariánovi Gáboríkovi. Útočník Los Angeles Kings bude mať k dispozícii slávnu trofej na 24 hodín a predstaví ju aj fanúšikom v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Oficiálny program osláv príchodu trofeje Orange Stanley Cup Tour sa začne tlačovou konferenciou pre akreditovaných novinárov v piatok 11. júla o 12.15 h v priestoroch MG Rinku. Potom privezie Gáborík trofej do športového areálu základnej školy na Hodžovej ulici, kde ho o 16.15 h predstaví trenčianskej verejnosti. O 19.45 h príde v kolóne vozidiel Stanleyho pohár aj na festival Pohoda, čím sa ukončí oficiálna časť osláv, ktoré budú pokračovať privátnou oslavou na Trenčianskom hrade pre pozvaných hostí a partnerov. V sobotu 12. júla odvezú trofej do Slovinska k Anžemu Kopitarovi. 

Vďaka partnerom podporia akcie so Stanleyho pohárom aj charitatívne aktivity úspešného hokejistu. Gáborík sa stal po Stanovi Mikitovi, Jiřím Bicekovi, Martinovi Cibákovi, Tomášovi Kopeckom, Miroslavovi Šatanovi, Mariánovi Hossovi, Zdenovi Chárovi a Michalovi Handzušovi deviatym slovenským hokejistom, ktorý zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Slávna hokejová trofej jeho zásluhou zavíta do Trenčína piatykrát a druhý rok po sebe. Gáborík sa dočkal Stanleyho pohára po dlhých sezónach pôsobenia v NHL, do ktorej vstúpil v roku 2000. Vo finále si zahral prvýkrát v kariére a hneď bol úspešný zásluhou triumfu Los Angeles Kings nad New Yorkom Rangers 4:1 na zápasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona