Stanleyho pohár sa vydá na jazdu Hossovým Trenčínom

NETKY.SK • 11 August 2015, 10:16 • 2 min
Stanleyho pohár sa vydá na jazdu Hossovým Trenčínom

TRENČÍN - Šiesta návšteva hokejového Stanleyho pohára v Trenčíne sa začne vo štvrtok 20. augusta.

slovakia

left justify in out

Program pre verejnosť, ktorého hlavným bodom bude triumfálna jazda mestom, je pripravený na nasledujúci deň, piatok 21. augusta. Najuctievanejšia trofej hokejového sveta tretí raz zavíta do Trenčína zásluhou Mariána Hossu, ktorý ju vybojoval so spoluhráčmi z Chicaga Blackhawks.


Podľa tlačovej správy organizátorov osláv predstavia Stanley Cup vo štvrtok o 14.15 h na tlačovej konferencii v športovom areáli Hoss Sport Centra, ktoré Marián Hossa vybudoval v mestskej časti Noviny. Následne si krídelník Blackhawks pohár užije doma v kruhu rodiny. V piatok od 16.00 h Marián Hossa absolvuje na špeciálne upravenom kamióne "road show" mestom. Jej štart bude na mieste, kde sa hokej začínal učiť hrať a kde vyrastal. Blízko betónového ihriska medzi panelákmi na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh. Odtiaľ pomaly poputuje mestom až k Zimnému štadiónu Pavla Demitru. "Každý fanúšik si tak bude môcť odfotiť najlepšieho slovenského hokejistu súčasnosti aj s pohárom, prípadne si urobiť selfie," sľubujú organizátori. Večer strávi Marián Hossa v kruhu priateľov na Trenčianskom hrade. Pri tejto príležitosti bude hrad prvý raz vyzdobený vlajkami klubu, v ktorom pôsobí.
Na slávnosti sa budú sponzorsky podieľať spoločnosti Orange a Volkswagen Slovakia, ktoré zároveň podporia aktivity neziskovej organizácie Hoss Heroes.


Slávna hokejová trofej zavíta do Trenčína tretí rok po sebe. Vlani ju ukazoval obyvateľom mesta i návštevníkom festivalu Pohoda Marián Gáborík. Stanleyho pohár okrem Hossu a Gáboríka priviezli do Trenčína aj Tomáš Kopecký a Zdeno Chára. Zo Slovákov ho v minulosti získali aj Stan Mikita, Jiří Bicek, Martin Cibák, Miroslav Šatan a Michal Handzuš. Chicago sa tento rok radovalo zo zisku Stanleyho pohára po finálovom víťazstve 4:2 na zápasy nad Tampou Bay.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona