Stanleyho pohár opäť na Slovensku, Chára z neho bude jesť ryžový nákyp

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 12:21 • 2 min
Stanleyho pohár opäť na Slovensku, Chára z neho bude jesť ryžový nákyp

Stanleyho pohár opäť na Slovensku, Chára z neho bude jesť ryžový nákyp

slovakia

left justify in out

img

Už štvrtý rok v rade má Slovensko možnosť zblízka sa pokochať krásou Stanleyho pohára určeného pre víťazov hokejovej NHL. V piatok zavítala "ušatá trofej" do Bratislavy vďaka Zdenovi Chárovi z Bostonu Bruins, ktorý ako prvý slovenský kapitán doviedol tím NHL na absolútny vrchol zámorskej profisúťaže.
      Za veľkého mediálneho záujmu gigantický slovenský obranca predstavil prestížnu trofej v bratislavskom hoteli Hilton. "Nebol som dnes vôbec nervózny. Veľmi sa teším, mám radosť že Stanleyho pohár je opäť na Slovensku a ja sa môžem podeliť o zážitky a radosť so známymi, fanúšikmi a priateľmi. Spal som veľmi dobre a teraz si to užijem," povedal 34-ročný hokejista, ktorý k svojmu najbližšiemu programu dodal: "Ideme dnes ešte do Trenčína, cestou máme jednu-dve zastávky privátnejšieho štýlu v rodinnom kruhu. V sobotu pre fanúšikov v Trenčíne na námestí je pripravený zábavný program s podpisovou akciou. Zajtra večer sa uskutoční privátna akcia na Trenčianskom hrade."
      Hokejisti, ktorí získali Stanleyho pohár, sa už v minulosti prezentovali viacerými bláznivými nápadmi. Slovenskí však zvyknú z pohára jesť obľúbené jedlo, ale v minulosti sú známe prípady, keď napríklad Mark Messier zobral svojho času trofej do striptízového baru a Dallas Drake zasa z neho dal jesť svojmu rodinnému miláčikovi. Chára však extrémy neplánuje: "Do extrémov to určite nepôjde. Viem, že oslavy so Stanleyho pohárom majú svoje pravidlá. Viem, ktoré veci s ním môžem robiť, ktoré nie. Je to tak správne a všetci by to mali rešpektovať."
      Svoj pripravovaný rituál rozmenil na drobné: "Za posledné tri roky na Slovensku je zvykom z neho jesť, nebudem ani ja výnimkou. Budem z neho jesť moje najobľúbenejšie jedlo, ktorým je ryžový nákyp. Je to pomerne jednoduché jedlo. Dá sa to jesť ráno, na obed aj večer. Tento ryžový nákyp dostanem od známych z Bratislavy, oni mi ho robili, aj keď sme boli v Ottawe," vysvetlil Chára, ktorý za minulú sezónu získal aj cenu Marka Messiera pre vodcovské schopnosti.
      V rodnom Trenčíne predstaví Chára aj Norrisovu trofej určenú pre najlepšieho obrancu NHL, ktorú získal v roku 2009. Horúcim kandidátom na prestížne individuálne ocenenie bol aj v uplynulom úspešnom ročníku, ale napokon ju v Las Vegas prevzal Švéd Nicklas Lidström z Detroitu Red Wings. Veľké ambície v tejto prestížnej spoločnosti mal ďalší slovenský zadák Ľubomír Višňovský z Anaheimu, ktorý bol najproduktívnejším obrancom základnej časti NHL 2010/2011.
      "S Ľubom som sa o tom nerozprával, nebolo kedy. Hrali sme proti sebe vlastne len jeden zápas v sezóne. Myslím, že mal vynikajúcu  sezónu, ukázal svoje skutočné kvality a napokon zaslúžene vyhral bodovanie v tejto kategórii. Mal byť aj kandidátom na Norissovu trofej," uviedol 206 centimetrov vysoký hokejista. No dodal: "Nick (Lidström) si to určite zaslúžil. Podáva stabilné výkony každú sezónu. Hráva s inteligenciou a pokojom, vždy je v čas na správnom mieste v čase a to nemá nikto v lige. Sezónu síce nemal najlepšiu, ale vzhľadom aj na jeho vek si to zaslúžil," dodal Chára, ktorý sa na ľad opäť vyberie až v auguste spoločne s Mariánom Hossom.
      Slovensko si užíva Stanleyho pohár už štvrté leto v rade. Sympatickú tradíciu odštartoval v roku 2003 Jiří Bicek, ktorý triumfoval s New Jersey Devils. Nasledujúci rok ho napodobnil Martin Cibák vo farbách Tampa Bay Lightning, potom prišiel v roku 2008 prvý prsteň pre Tomáša Kopeckého v službách Detroitu Red Wings. V ďalšom ročníku zažil komplikovanú sezónu so snovým vyvrcholením Miroslav Šatan s Pittsburghom Penguins. Minulý rok zasa predstavila hlavnému mestu Slovenska ušatú trofej dvojica chicagských jastrabov Marián Hossa a po druhý raz Kopecký. Teraz sa ne prestížny zoznam dopísal Chára.
      Profil Zdena Cháru:
      Narodený: 18. marca 1977 v Trenčíne
      Výška: 206 cm
      Post: obranca (kapitán)
      Kluby: Dukla Trenčín, HK Piešťany, Sparta Praha, Prince George Cougars (WHL), Kentucky Thoroughblades (AHL), NY Islanders, Lowell Lock Monsters(AHL) Ottawa Senators, Färjestads BK, Boston Bruins    
      NHL: v roku 1996 ho draftoval New York Islanders z 56. miesta, počas 13 sezón odohral 928 zápasov v základnej časti (125 gólov + 282 asistencií) a v playoff má na konte rovných 100 duelov (9+27).
      Reprezentácia: šesťnásobný účastník MS a vicemajster sveta z roku 2000, dvojnásobný účastník ZOH v Turíne a Vancouveri, štartoval na Svetovom pohári 2004
      Ocenenia a úspechy: víťaz Stanleyho pohára 2011 s Boston Bruins, päťnásobný účastník exhibície All-Star NHL (2004, 2007, 2008, 2009, 2011), najlepší slovenský hokejista v ankete Zlatý puk 2009, štvornásobný víťaz anekty Zlatý puk o najlepšieho slovenského obrancu  (2004, 2006, 2009, 2010), držitel trofeje James Norris Memorial 2009 pre najlepšieho obrancu NHL, štyrikrát vyhral súťaž o najtvrdšiu strelu pri príležitosti zápasu All-Star NHL (2007, 2008, 2009 a 2011), Cena Marka Messiera 2011 pre lídra s najlepším vodcovskými schopnosťami
      Zvláštne znamenie: prvý Slovák (a hokejista z bývalého "východného bloku"), ktorý získal Stanley Cup ako kapitán víťazného tímu v NHL

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies