Stanley Clarke sa opäť predstaví v Bratislave, predstaví novinky svojho vlastného projektu

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 14:40 • 2 min
Stanley Clarke sa opäť predstaví v Bratislave, predstaví novinky svojho vlastného projektu

BRATISLAVA- Fanúšikovia amerického hudobníka Stanleyho Clarka si prídu opäť na svoje. Vďaka cyklu koncertov City Sounds of Bratislava sa legenda basovej gitary opäť vracia na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Jeho najbližšie vystúpenie v pondelok 7. marca vo veľkej sále Istropolisu bude prvým po 30 rokoch, na ktorom predstaví novinky svojho vlastného projektu. O umocnenie atmosféry hviezdneho večera sa navyše postará domáca džezová špička Juraj Griglák.

 

Domácemu publiku už dobre známy Clarke (1951) príde do Bratislavy naživo predstaviť svoj zatiaľ posledný album Stanley Clarke Band: UP. Ako sám hovorí, táto štúdiovka je výsledkom experimentovania s priestorom nielen pre akustickú basgitaru, ale aj tú elektrickú. Nebude však sám. Spoločnosť mu budú robiť 19-ročný klavírny talent z Gruzínska Beka Gochiashvilli, Cameron Graves z USA na klávesoch a bicie bude mať na starosti kanadský hudobník Michael Mitchell.

 

Ani zostava Juraja Grigláka nestráca na svojej hudobnej atraktivite. Jedného z najlepších slovenských džezmenov bude sprevádzať Štefan Bugala na bicích a vibrafóne, Peter Raitl za perkusiami, Eugen Vizváry bude obsluhovať klávesy a Michal Bugala gitaru. Spoločne ponúknu návštevníkom skladby z albumu Time To Fly, ktorý získal džezové ocenenie Esprit za rok 2014. Fanúšikovia si zároveň kladú otázku, či si dvojica zopakuje spoločné džemovanie z roku 1985 počas džezového festivalu v Bratislave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies