Stankovič mieri na čelo srbského zväzu a kupuje Olimpiju

NETKY.SK • 29 November 2013, 11:41 • 2 min
Stankovič mieri na čelo srbského zväzu a kupuje Olimpiju

BELEHRAD - Zdá sa, že bývalý futbalista Interu Miláno či Lazia Rím Dejan Stankovič po ukončení aktívnej činnosti nezostane dlho bez práce.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný Srb sa podľa tamojších médií stane novým prezidentom národného futbalového zväzu (FSS). Šéfom futbalu v Srbsku je síce momentálne Tomislav Karadžić, ten však údajne chystá rezignáciu a práve Stankovič by sa mal stať začiatkom decembra jeho nástupcom. Podľa srbskej RTV by sa Stankovič v novej funkcii rád obklopil ďalšími bývalými hráčmi - Zoranom Mirkovičom, Markom Panteličom, Matejom Kežmanom a Ivicom Dragutinovičom. Protikandidátom Stankoviča by mal byť Ljubiša Tumbakovič.

Okrem toho sa Stankovičovo meno spája s kúpou slovinského klubu Olimpija Ľubľana, do ktorého by mal vstúpiť spoločne so svojím švagrom Milenkom Ačimovičom. Ďalším dôvodom, prečo chce Stankovič rozbehnúť svoje aktivity v Slovinsku, je reštaurácia, ktorú rodák z Belehradu prevádzkuje v Maribore, a osoba trénera Olimpije Milorada Kosanoviča, ktorý Srba viedol v jeho začiatkoch v Crvenej Zvezde Belehrad. Ľubľanský klub sa aktuálne nachádza na šiestom mieste desaťčlenného ligového pelotónu. 

Stankovič sa definitívne rozlúčil s aktívnou kariérou v októbrovom medzištátnom prípravnom dueli proti Japonsku (2:0). Po skončení stretnutia v Novom Sade mu tlieskalo 12 000 divákov. Stankovič odohral v stretnutí desať minút, potom ho vystriedal Ivan Radovanovič. Stanovil nový rekord v počte duelov za srbský národný tím. Na konte má 103 zápasov, o jeden viac ako Savo Miloševič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies