Stanislavského cenu udelia sirovi Anthonymu Hopkinsovi

NETKY.SK • 6 Október 2015, 09:12 • 2 min
Stanislavského cenu udelia sirovi Anthonymu Hopkinsovi

MOSKVA - Rady laureátov prestížnej ruskej Ceny Konstantina Stanislavského rozšíri britský herec, rodák z Walesu Anthony Hopkins (77).

slovakia

left justify in out

O verdikte poroty v Moskve, ktorá rozhodla o udelení ocenenia držiteľovi Oscara a ďalších trofejí za výkon vo filme Mlčanie jahniat, za herecké umenie, informovali v pondelok tlačové agentúry TASS a DPA.

 

Cenu Konstantina Stanislavského, ktorú obvykle udeľujú za mimoriadne herecké výkony na MFF v Moskve, a to od roku 2001, získali v minulosti i Jack Nicholson, Harvey Keitel, Fanny Ardantová, Meryl Streepová, Jeanne Moreauová, Gérard Depardieu, Daniel Olbrychski, Isabelle Huppertová, Emmanuelle Béartová, Helen Mirrenová či Catherine Deneuveová. Z rovnakej trofeje sa tešili aj predstavitelia ruskej hereckej školy Oleg Jankovskij a Ksenia Rappoportová. Doteraz poslednou laureátkou ocenenia je Jacqueline Bissetová.

 

Cena nesie meno významného divadelného pedagóga, ale aj herca, režiséra a divadelného teoretika Konstantina Stanislavského (1863-1938) - spoluzakladateľa Moskovského umeleckého akademického divadla (MCHAT).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies