Stanislav Zvolenský dúfa, že individuálna pastorácia dostane zelenú a kostoly sa otvoria

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 15:29 • 2 min
Stanislav Zvolenský dúfa, že individuálna pastorácia dostane zelenú a kostoly sa otvoria

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský reagoval tak na mediálne výstupy o individuálnej pastoračnej službe, ktorá v súčasnosti nie je na Slovensku garantovaná.

slovakia

left justify in out

Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS)  Stanislav Zvolenský dúfa, že aspoň individuálna pastorácia dostane na Slovensku čo najskôr legálnu garanciu. V jeho stanovisku taktiež uviedol, že dúfa, že polícia prestane zatvárať kostoly otvorené pre súkromnú návštevu veriacich. Jeho stanovisko si môžete prečítať tu.


Podľa Zvolenského infektológ Vladimír Krčméry uviedol, že individuálnu pastoračnú službu pokladá za legitímnu a v tomto čase potrebnú. 

 

"Ďakujem pánu profesorovi Krčmérymu za jeho vyjadrenie v televízii, že individuálnu pastoračnú službu pokladá za legitímnu a potrebnú aj v tomto čase. Som rád, že na danú tému v diskusnej relácii s porozumením zareagoval aj predseda parlamentu pán Kollár. Nádej tiež vo mne vzbudzuje vyjadrený záujem o komunikáciu zo strany povereného ministra zdravotníctva pána Hegera. Samozrejme, dúfam, že nezostane len pri slovách, ale že aspoň individuálna pastorácia dostane na Slovensku čo najskôr legálnu garanciu - a polícia prestane zatvárať naše kostoly otvorené pre súkromnú návštevu veriacich," uviedol arcibiskup Zvolenský stanovisko pre TK KBS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies