Fico zjemnil postoj voči migračnej politike, stane sa z neho najhlavnejšia politická osobnosť v strednej Európe?

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 14:24 • 2 min
Fico zjemnil postoj voči migračnej politike, stane sa z neho najhlavnejšia politická osobnosť v strednej Európe?

BRATISLAVA – Slovenský premiér Robert Fico by sa mal stať najsilnejším mužom v strednej Európe, tvrdí to portál Politico, v rubrike, ktorá pozorne sleduje politické dianie v EÚ.

slovakia

left justify in out

„Vznikla nová dohoda medzi Bruselom a jedným z jeho problémových detí,“ uverejnil americký portál Politico vo svojej rubrike Brussels Playbook po stretnutí Fica so šéfom Európskej komisie Jean-Claudeom Junckerom.

 

Portál taktiež uviedol, že medzi Ficom a Junkerom došlo k údajnej dohode na základe ktorej premiér SR odsúhlasil kompromis v oblasti migrácie, pričom z neho EÚ urobí vedúcu osobnosť v strednej Európe. Hovorkyňa slovenského premiéra tieto tvrdenia odmieta s tvrdením, že americký portál šíri dezinformácie."Politico šíri dezinformácie. Premiér sa aj na tlačovej besede po rokovaní jasne vyjadril, že názor na kvóty nikdy nezmeníme," uviedla pre HN.sk hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová.

 

Politico ďalej informovalo, že žaloba podaná Slovenskou republikou voči povinným kvótam sa s najväčšou pravdepodobnosťou zamietne a je jedinou krajinou V4, ktorá nečelí právnym krokom z Bruselu za neudeľovanie azylu žiadateľom. Portál slovenského premiéra označil za Junckerovho spojenca, keďže ostatné krajiny V4 sa odvracajú chrbtom EÚ, obzvlášť jej základným princípom.

 

Premiér Fico sa s Junckerom stretol minulý týždeň vo štvrtok na rokovaní o dvojakej kvalite potravín, ktorá trápi všetky východné krajiny EÚ. V otázke migrácie sa Fico vyjadril, že vládny predstavitelia sa V4 dohodli na pomoci Taliansku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies