Stane sa St. James Park domovom veľkých hviezd?

NETKY.SK • 5 Máj 2020, 21:20 • 2 min
Stane sa St. James Park domovom veľkých hviezd?

Vyzerá to tak, že po Chelsea a Manchestri City sa v anglickej Premier League objaví ďalší klub, ktorý nebude mať problém zaplatiť za ktoréhokoľvek hráča na svete. Straky z Newcastlu United čaká v blízkej budúcnosti veľká prestavba. Nový majiteľ klubu je už takmer istý.

slovakia

left justify in out

Nový potencionálny majiteľ 

Investičná skupina princa Saudskej Arábie Mohammada bin Salmána sa pomalými, ale istými krokmi blíži k prevzatiu klubu Newcastle United, ktorého cena na trhu je stanovená na hodnotu 300 miliónov libier. Bin Salmán je od roku 2017 korunným princom Saudskej Arábie. Vo svojich 29 rokoch sa stal najmladším ministrom obrany na svete. Okrem iného spravuje aj kráľovský súd. Pod palcom má aj štátnu ropnú spoločnosť Saudi Aramco.

 

 

Geografická poloha 

Medzi jeho hobby patrí okrem iného aj futbal, a keď je peňazí dosť, prečo si hneď nekúpiť aj celé mužstvo v najvyššej anglickej súťaži. Pre Premier Legue je to však pozitívna správa, najmä čo sa týka z geografického hľadiska. Všetky veľké kluby sú sústredené v troch mestách (Londýn, Manchester, Liverpool), pričom posledné dva spomenuté nemajú od seba ďaleko. Na severovýchode krajiny je však jedine Newcastle. Kúpa "The Magpies" bohatým investorom tak rozloží sily nielen v tabuľke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Stadium Gallery💿 (@stadium_gallerry),

 

Uruguajský bombardér 

Prvé plány na prestup, ktoré sa už dostali aj do sveta, spomínajú meno uruguajského útočníka PSG Edinsona Cavaniho. V aktuálnej sezóne ho trápilo zranenie a PSG našlo zaňho vynikajúcu náhradu v podaní Maura Icardiho z Interu Miláno. Prestupová čiastka za hráča preto možno ani nebude tak veľká.

 

img

 

Belgický rýchlik 

Ďalším veľkým hráčom, ktorý by mohol oblikať dres Newcastlu má byť podľa britských médií Dries Mertens. O tohto hráča však bojujú aj Juventus, Liverpool a Chelsea, takže suma za prestup pôjde zrejme poriadne nahor. Stršnou pálkou by bol aj nákup francúzskej superhviezdy Kyliana Mbappého. O tom sa však zatiaľ len špekuluje. Navyše by to zrejme bol najdrahší nákup v histórii futbalu.

 

 

Opora v zadných radoch SSC Neapol 

Kalidou Koulibaly je terajší spoluhráč Mertensa a spoločne by sa mohli objavovať aj na St. James Parku. Najsledovanejší obranca na prestupovom trhu v súčasnosti je v hľadáčiku takmer všetkých top tímov. Jeho terajší zamestnávateľ SSC Neapol sa však vyjadril jasne, že pod 100 miliónov si svojho obrancu nepustí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kalidou Koulibaly (@kkoulibaly26),

 

Možná zákaldná jedenástka The Magpies 

Britský portál the18.com zozbieral všetky možné prestupové špekulácie na základe ktorých následne vytvoril potenciálnu základnú jedenástku "nového" Newcastlu. Pre Slovensko je veľmi pozitívna správa, že v bráne by mal aj po prebratí saudsko-arabského šejka ostať Martin Dúbravka, ktorý už teraz patrí medzi najlepších brankárov v Anglicku.

 

img

 

Obrana 

Ideálna zostava by bola podľa portálu 4-1-2-2-1, alebo 4-3-2-1, s dvoma krajnými krídelníkmi. Medzi štyrmi mužmi v obrane by sme spomenuli najmä Dannyho Rosea, ktorý je svojou technikou a rýchlosťou prirovnávaný k hráčom ako Ashley Cole alebo Gael Clichy vo vrcholnej forme.

 

Stred poľa a útok 

V stredovom trojlístku by sa vynímalo meno barcelonského Artura Vidala, jedného z najlepších záložníkov sveta. Na krídlach už spomínaní Dries Mertens a na druhej strane Willian z Chelsea, by sa starali o rýchle prieniky pre typicky hrotového útočníka Edinsona Cavaniho.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Arturo Vidal (@kingarturo23oficial),

 

Náhradníci a nový manažér 

Na lavičke náhradníkov by sa mohli ocitnúť Mousa Dembele z Lyonu alebo John McGinn z Aston Villy. Zmena by nastala aj na trénerskom poste. Vydedenec z Tottenhamu Mauricio Pochettino by sa mal ujať kormidla v klube s novými ambíciami.

 

Najväčšia posila leta? 

Ideálna zostava sa odvíja od súčasného prestupového trhu. je možné že o pár rokov sa klub zameria aj an také mená ako Ronaldo, Messi alebo Sergio Ramos. V kuloároch sa pošepkáva, že najväčšou letnou posilou "The Magpies" by sa mohol stať dokonca aj Gareth Bale z Realu Madrid. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gareth Bale (@garethbale11),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona