Standing ovation pre Hlasy Richarda Müllera a skupinu Fragile

NETKY.SK • 14 November 2013, 08:31 • 2 min
Standing ovation pre Hlasy Richarda Müllera a skupinu Fragile

BRATISLAVA – Richard Müller a skupina Fragile kraľovali v stredu večer (13.11.) v Aegon aréne bratislavského Národného tenisového centra, kde v rámci česko-slovenského turné Hlasy odohrali dva koncerty. Trojnásobný slovenský zlatý slávik dvakrát zaplnil hľadisko arény, čo je skutočnosť, o ktorej môžu mnohí interpreti iba snívať.

slovakia

left justify in out

Spoločný projekt trojnásobného zlatého slávika a "a capelly" Fragile sa prezentuje novým albumom Hlasy a koncertným turné. Bratislavskú zastávku začalo "deväť hlasov", presne povedané Richard Müller a osemčlenná skupina Fragile piesňou Nočná optika, po nej nasledovali ďalšie známe piesne Naša láska letí, Vône, Už asi nie si, Tlaková níž a Čo s tým. Po nej prišiel na koncertné pódium šéf hudobného vydavateľstva Universal Music Peter Riava, ktorý za mohutného aplauzu hľadiska odovzdal spevákovi a skupine dvojitú platinovú platňu za dosiahnutý predaj albumu Hlasy. Hľadisko si spolu s účinkujúcimi zaspievalo pieseň Štěstí je krásná věc; Fragile sa zaskveli sólovou interpretáciou hitu skupiny Queen Bohemian Rhapsody v "a capella" úprave, ktorá mala veľký úspech. Koncert pokračoval skladbami Cigaretka na dva ťahy, Milovanie v daždi, Nebude to ľahké, Srdce jako kníže Rohan a Očenáš. Standing ovation na záver koncertu priniesol divákom prídavok vo forme skladby Po schodoch, jedného z prvých hitov ešte z čias skupiny Banket, ktorý vyšiel v roku 1986 na LP platni Bioelektrovízia.

Hlasy, to nebol iba koncert, v ktorom zaznelo štrnásť piesní. Richard Müller aj Braňo Kostka vtipnými bonmotmi a spomienkami na okamihy z umeleckej dráhy zabávali publikum počas celého vystúpenia. Projekt Hlasy je unikátom našej hudobnej scény, Hity Richarda Müllera nahrala skupina Fragile, ktorá účinkovala v zložení Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Nový album pokrstila v Prahe 12. septembra známa topmodelka Eva Herzigová.

Realizácia projektu Hlasy od Prvej skúšky po vydanie albumu si vyžiadala deväť mesiacov náročnej štúdiovej práce. S nápadom prišiel Richard Müller, piesne z jeho repertoáru pre úpravu do "a capella" prevedenia vyberali spolu s Braňom Kostkom. "Zaujalo ma to už pri prvej skúške, znelo to perfektne, potom sme postupne pridávali ďalšie skladby, často a veľa sme skúšali. Skúšali sme a zároveň nahrávali. Tie pesničky sú akoby úplne nové, to znamená ak sa ma niekto opýta, či mi nevadí opakovať niektoré skladby, ktoré už odzneli na predchádzajúcich výberovkách, musím povedať, že tie pesničky sú nanovo oblečené v nových kabátoch," uviedol pre TASR Müller.

Štyridsať koncertov za dva mesiace si žiada aj veľkú dávku energie. "My, teda skupina Fragile, máme turné vlastne celý rok. Máme veľa koncertov, cestujeme po celom Slovensku. Toto je kompaktné turné, ktoré si veľmi užívame a sme veľmi radi, že sa to ľuďom páči. Trocha neskromne musím povedať, že všetky koncerty majú skvelú atmosféru a odozva hľadiska bola vždy výborná. Veríme, že aj v budúcom roku sa s Richardom stretneme, samozrejme chytíme každú príležitosť za pačesy a budeme sa snažiť priblížiť k sebe," dodal pre TASR šéf skupiny Fragile Braňo Kostka.

Šnúru štyridsiatich koncertov začali 14. septembra na zámku v moravskom  Světlove, slovenská časť turné začala koncertom 7. októbra v Humennom. Ostávajú štyri vystúpenia, 30. novembra vo Zvolene, 1. decembra v Trenčíne, deň nato v Prievidzi a 3. decembra v Žiline.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies