Standard & Poor's zvýšila rating Holandska, opäť je najvyššie

NETKY.SK • 23 November 2015, 09:22 • 2 min
Standard & Poor's zvýšila rating Holandska, opäť je najvyššie

AMSTERDAM - Holandsko má opäť najvyššiu známku úverovej bonity. Agentúra Standard & Poor's (S&P) totiž v piatok (20. 11.) zlepšila jeho rating. Informovala o tom agentúra DPA. S&P v piatok uviedla, že zvyšuje rating dlhodobých záväzkov piatej najväčšej krajiny eurozóny o jeden stupeň z AA+ na AAA.

slovakia

left justify in out

Výhľad ratingu je stabilný. To znamená, že v dohľadnom čase neuvažuje o jeho znížení. Holandsko prišlo o najvyššiu úverovú známku v roku 2013 počas európskej dlhovej krízy. "Z nášho pohľadu sú oživenie holandskej ekonomiky a jej rastové vyhliadky silnejšie, než sme predtým očakávali," odôvodnila S&P svoje rozhodnutie. Domáci dopyt výrazne vzrástol vďaka zvýšeniu príjmov, zamestnanosti a investícií. Oživovanie ekonomiky by malo pokračovať aj napriek rizikám, ktoré predstavuje vývoj v globálnej ekonomike.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona