Standard & Poor's zlepšila rating automobilky Peugeot

NETKY.SK • 24 Február 2016, 21:35 • 2 min
Standard & Poor's zlepšila rating automobilky Peugeot

PARÍŽ - Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's zvýšila francúzskej automobilke Peugeot S.A. rating dlhodobých záväzkov na stupeň BB z úrovne BB- a pridelila mu pozitívny výhľad. Agentúra zároveň automobilke potvrdila rating krátkodobých záväzkov na stupni B.

slovakia

left justify in out

"Podnikateľský profil spoločnosti sa počas posledných dvoch rokov výrazne zlepšil," uviedla agentúra v súvislosti so svojím stredajším rozhodnutím.

 

Standard & Poor's poznamenala, že automobilová divízia Peugeotu za rok 2015 vykázala EBIT maržu na úrovni 5 %, pričom v roku 2014 bola táto marža 0,2 % a v roku 2013 bola negatívna, a to -2,9 %. "Myslíme si, že zlepšenie ziskovosti je hlavne štrukturálne," dodala agentúra. Nevýhodou podľa S&P je to, že automobilka Peugeot zostáva závislá od Európy, kde dosahuje viac ako 60 % svojich tržieb.

 

Francúzska automobilka pôsobí aj na Slovensku. PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies