Standard & Poor's potvrdila rating Veľkej Británie

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 12:09 • 2 min
Standard & Poor's potvrdila rating Veľkej Británie

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's potvrdila Veľkej Británii hodnotenie úverovej spoľahlivosti na stupni AAA/A-1+ s negatívnym výhľadom.

slovakia

left justify in out

Uviedla pritom, že negatívny výhľad naďalej odzrkadľuje jej názor, že výsledok referenda o členstve Británie v Európskej únii, naplánovaného na 23. júna, bude tesný a mohol by viesť k odchodu krajiny z únie. To predstavuje významné riziko pre britskú ekonomiku, jej sektor finančných služieb a pre export krajiny.


Odhlasovanie odchodu by pravdepodobne poškodilo dôveru, investície a rast hrubého domáceho produktu, uviedla agentúra. Podľa jej názoru by to malo negatívny vplyv na britské verejné financie. "Odchod Veľkej Británie z EÚ by nás pravdepodobne viedol k zníženiu ratingu krajiny," konštatovala Standard & Poor's. Dodala pritom, že v najhoršom prípade by odchod krajiny z EÚ zároveň zmenšil rolu libry ako globálnej rezervnej meny. "Potvrdenie ratingu odzrkadľuje náš názor, že tesná väčšina v referende bude za zotrvanie v EÚ," poznamenala agentúra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona