Staňa sa bol vzdelávať v USA a tvrdí, že najväčšou slabinou slovenských hokejistov je ...

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 14:00 • 2 min
Staňa sa bol vzdelávať v USA a tvrdí, že najväčšou slabinou slovenských hokejistov je ...

KOŠICE - Niekdajší slovenský hokejový brankár Rastislav Staňa má za sebou užitočné školenie trénerov gólmanov. Tridsaťosemročný Košičan ho absolvoval v americkom Denveri.

slovakia

left justify in out

"Bol to medzinárodný seminár trénerov brankárov zo šestnástich krajín. Každá federácia pomenovala svoje problémy a navzájom sme si radili, ako ich vyriešiť. Nadobudol sme nové kontakty, skúsenosti a informácie," uviedol Staňa. Podľa majstra sveta z Göteborgu je hlavnou slabinou slovenskej brankárskej školy komunikácia.

 

"Tá je kľúčová a potrebujeme pracovať na budovaní dôvery medzi hráčom a trénerom. Práve v tomto na Slovensku zaostávame. Keď som sa bavil s trénermi z Fínska či Švédska, tak mi vraveli, že slabinou mladých brankárov zo Slovenska je práve komunikácia s trénermi brankárov. Doma ich to jednoducho neučíme, alebo iba veľmi málo," prezradil.

Rastislav Staňa ukončil kariéru v lete 2015 po sezóne v Sparte Praha. Na klubovej úrovni chytal pôsobil šesť rokov v zámorí, v NHL absolvoval šesť zápasov za Washington. Na Slovensku vychytal titul s rodnými Košicami v ročníku 2013/2014. Na nadnárodnej úrovni bol členom reprezentácie SR na deviatich MS (má zlato a bronz), dvoch ZOH či SP v roku 2004.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies