Stály zástupca Sýrie v OSN označil zodpovednú osobu za dodanie chemických zbraní do krajiny

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 18:00 • 2 min
Stály zástupca Sýrie v OSN označil zodpovednú osobu za dodanie chemických zbraní do krajiny

DAMASK - Bashar Jaafari poznamenal, že teroristi už dávno dostali jedovaté latky z Líbye pri podpore tureckých, saudských, amerických a francúzskych tajných služieb. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Jedovaté latky, používané v priebehu konfliktu v Sýrii, boli nelegálne dovezené do krajiny z Líbye s pomocou Spojeného kráľovstva, Saudskej Arábie, USA, Turecka a Francúzska a tuto operáciu koordinoval niekto Haysam Al-Qassar. O tom vyhlásil novinárom stály predstaviteľ Sýrskej arabskej republiky v OSN, Bashar Jaafari.
     

"Teroristi dostali jedovaté látky z Líbye už dávno predtým z líbyjských zásob chemických zbraní. Táto operácia sa uskutočnila za podpory tureckých, saudských, amerických a francúzskych tajných agentúr. Prepravovali chemické latky z Líbye do Istanbulu na palube civilných lietadiel a osoba, ktorá bola zodpovedná za prepravu týchto látok sa nazýva Haisam Al-Qassar," povedal diplomat. 
     

On zdôraznil, že sýrska vláda tisíckrát odmietla použitie akýchkoľvek chemických látok proti svojim vlastným ľuďom. "Predložili sme v tomto ohľade všetky argumenty. Je čas stráviť to, čo sme povedali," poznamenal Jaafari.
     

S tvrdením, že 7. apríla v meste Dúma vo Východnej Ghúte boli použité chemické zbrane, prišlo niekoľko mimovládnych organizácií, vrátane "Bielych prilieb". Na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie toto tvrdenie pomenovali fiktívnym a na Ministerstve obrany Ruska vyhlásili, že "Biele prilby" nie sú spoľahlivým zdrojom správ a rozširujú falošné informácie. 
   

Organizácia pre zákaz chemických zbrani poslala vyšetrovateľov na miesto údajného incidentu v meste Dúma. Očakáva sa, že začnú pracovať 14. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies