Stalo sa 8. júla

NETKY.SK • 8 Júl 2012, 20:56 • 2 min
Stalo sa 8. júla

Stalo sa 8. júla - Life style Narodenia 1851 - narodil sa britský archeológ Sir Arthur John Evans.

slovakia

left justify in out

img

Narodenia
1851 - narodil sa britský archeológ Sir Arthur John Evans. V rokoch 1900 - 1935 robil vykopávky na Kréte, kde objavil minojský palác Knossos a následne navrhol chronológiu minojskej kultúry. Zomrel v roku 1941.
1951 - narodila sa americká herečka Anjelica Huston. Známa najmä ako predstaviteľka Morticie vo dvojici filmov o Rodine Addamsovcov. V roku 1986 získala Oscara ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe filmu Česť rodiny Prizziovcov, ktorý režíroval jej otec John Huston. Hrala i vo filmoch Woodyho Allena, Francisa Forda Coppolu a ďalších. Režírovala a produkovala film Agnes Brownová, v ktorom si i zahrala. Z ďalších filmova: Frances, Záhrady z kameňa, Zločiny a poklesky, Čarodejnice, Tajomná vražda na Manhattane, Večný príbeh, Anjeli s oceľovým hlasom, Darjeeling s ručením obmedzeným, Stalo sa v Ríme.
1958 - narodil sa americký herec Kevin Bacon. Z filmov: Diner, Lietadlom, vlakom, autom..., Chvenie, Hráči so smrťou, Zopár správnych chlapov, Šialenec z Alcatrazu, Apollo 13, Spáči, Ozveny mŕtvych, Tajomná rieka, V zajatí osudu, Rozsudok smrti, Duel Frost/Nixon, X-Men: Prvá trieda.
1970 - narodil sa americký hudobník Beck, vl. m. Bek David Campbell[. Na svojom konte má zatiaľ tri ceny Grammy. Albumy: Golden Feelings, Stereopathetic Soulmanure, Mellow Gold, One Foot in the Grave, Odelay, Mutations, Midnite Vultures, Sea Change, Guero, The Information a Modern Guilt.
1981 - narodila sa ruská tenistka Anastasia Myskina. V roku 2004 ako prvá Ruska vyhrala grandslamový turnaj, v roku 2004 triumfovala na parížskom Roland Garros. Víťazka desiatich turnajov WTA bola v septembri 2004 svetovou dvojkou.
Ostatné udalosti
1497 - portugalský moreplavec Vasco da Gama vyplával so štyrmi loďami z Lisabonu, aby hľadal novú námornú cestu do Indie. Oboplával Afriku a 20. mája 1498 zakotvil v Kalkate.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona