Stalo sa 3. septembra

NETKY.SK • 2 September 2012, 15:28 • 2 min
Stalo sa 3. septembra

Stalo sa 3. septembra - Life style Narodenia 1953 - narodil sa francúzsky filmový režisér Jean-Pierre Jeunet.

slovakia

left justify in out

img

Narodenia 
 
1953 - narodil sa francúzsky filmový režisér Jean-Pierre Jeunet. V roku 2001 nakrútil film Amélia z Montmartru v hlavnej úlohe s herečkou Audrey Tautou. Film získal päť nominácií na Oscara. Z ďalších filmov: Mesto stratených detí, Príliš dlhé zásnuby, Galimatiáš. 
 
1965 - narodil sa americký herec Charlie Sheen, vl. m. Carlos Irwin Estevez. Na filmovom plátne zaujal v roku 1984 v trileri Červený úsvit a v roku 1986 zožal úspech účinkovaním vo filme Čata režiséra Olivera Stonea. Ďalej hral vo filmoch: Wall Street, Mladé pušky, Horúce strely, Traja mušketieri, Reč peňazí, Scary Movie 3, Scary Movie, Deadline, Wall Street: Peniaze nikdy nespia a i. Známy je aj ako Charlie Harper zo sitcomu Dva a pol chlapa. Syn herca Martina Sheena. 
 
Úmrtia 
 
1991 - zomrel americký režisér talianskeho pôvodu Frank Capra. Trojnásobný držiteľ Oscara za réžiu: Stalo sa jednej noci (1935), Úžasná udalosť (1937), Nemôžeš to vziať so sebou (1939). Z ďalších filmov: Pán Smith prichádza, To je John Doe, Život je krásny. Pre americký Úrad vojnových informácií pripravil niekoľko častí sedemdielneho dokumentárneho filmu Za čo sme bojovali z II. svetovej vojny. Narodil sa v roku 1897. 
 
Ostatné udalosti 
 
2005 - v Hniezde záchrany pre nechcené deti v žilinskej nemocnici s poliklinikou našli prvé bábätko - zdravého chlapčeka. 
 
Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies