Stalo sa 20. decembra

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:44 • 2 min
Stalo sa 20. decembra

Stalo sa 20. decembra - Life style Narodenia 1974 - narodila sa herečka Slávka Halčáková.

slovakia

left justify in out

img

Narodenia 

1974 - narodila sa herečka Slávka Halčáková. Je absolventkou bratislavskej VŠMU. Na svojom konte má celovečerné filmy od režisérky Evy Borušovičovej - Modré z neba a Vadí Nevadí a úlohu vo filme Vlada Fischera Polčas rozpadu. Bola moderátorkou niekoľkých relácií v slovenských rádiách, v televízii. Účinkovala v Činohre SND a na Divadle Nová scéna. 

Úmrtia 

1968 - zomrel americký prozaik John Steinbeck. V románoch a novelách zobrazoval osudy prostých ľudí: Nebeské pastviny, Neznámemu bohu, Rovina Tortilla, Na plechárni, Bitka, Túlavý autobus, Ovocie hnevu, Na východ od raja, O myšiach a ľuďoch. Mnohé z jeho diel boli sfilmované. Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru (1962). Narodil sa v roku 1902. 

1982 - zomrel americký klavirista poľského pôvodu Arthur Rubinstein. Vynikajúci interpret F. Chopina. Napísal autobiografiu Moje mladé roky. Narodil sa v roku 1887. 

1987 - zomrela herečka Alžbeta Poničanová. Okrem množstva postáv v Činohre SND, kde bola dlhoročnou členkou, si zahrala vo filmoch Vlčie diery, Kozie mlieko, Rodná zem, Drevená dedina, Šťastie príde v nedeľu, Muž, ktorý sa nevrátil a i. Pedagogicky pôsobila na VŠMU v Bratislave. Manželka básnika Jána Poničana. Narodila sa v roku 1908. 

2009 - zomrela americká herečka Brittany Murphy. Známa je napríklad z filmov: Narušenie, Nepovedz ani slovo, 8. míľa, Medové týždne, Dievča z lepšej spoločnosti, Sin City - mesto hriechu. Narodila sa v roku 1977.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies