Stalo sa 2. júla - Vražda Escobara, Beckham končí ako kapitán

NETKY.SK • 1 Júl 2010, 12:19 • 2 min
Stalo sa 2. júla - Vražda Escobara, Beckham končí ako kapitán

Stalo sa 2. júla - Vražda Escobara, Beckham končí ako kapitán

slovakia

left justify in out

Zaujímavé udalosti dňa 2. júla v histórii futbalového "Mondialu":

      1974 - Nemecko a Poľsko sa stretli v záverečnom zápase druhej skupinovej fázy vo Frankfurte, ktorý sa po prietrži mračien začal s viac ako polhodinovým oneskorením. Nemci mali lepšie skóre a na postup do finále im stačila aj remíza, Poliaci museli zvíťaziť. O triumfe Nemcov rozhodol na rozmočenom trávniku v 75. minúte Gerd Müller.
      
   1978 - V togskej metropole Lome sa narodil brankár Kossi Agassa, ktorý na MS 2006 v Nemecku odchytal viac zápasov, ako vo francúzskom klube FC Metz za dve sezóny. Po skončení šampionátu prestúpil do španielskeho Herculesu Alicante.
      
   1994 - V Medeline zastrelili kolumbijského obrancu Andrea Escobara niekoľko dní po tom, ako si na MS v USA v zápase proti domácemu tímu dal vlastný gól. Kolumbijčania, ktorých legendárny Brazílčan Pelé pred začiatkom turnaja pasoval sa jedného z favoritov, nepostúpili zo základnej skupiny.
      
    2006 - Anglický futbalový stredopoliar David Beckham necelých 24 hodín po štvrťfinálovej prehre s Portugalskom oznámil, že už nebude kapitánom Albiónu. Beckham sa stal prvým anglickým futbalistom v histórii, ktorý skóroval na troch šampionátoch za sebou, o účasť na MS 2010 v JAR ho pripravilo zranenie achilovky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies