Stalo sa 17. apríla

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 06:13 • 2 min
Stalo sa 17. apríla

Stalo sa 17. apríla - Life style Narodenia 1952 - narodila sa herečka Zuzana Kronerová.

slovakia

left justify in out

img

Narodenia
1952 - narodila sa herečka Zuzana Kronerová. Dlhoročná členka bratislavského Divadla Astorka Korzo ´90. V roku 2001 získala Českého leva za vedľajšiu úlohu v českom filme Divoké včely, ktorý režíroval Bohdan Sláma. Z ďalších filmov: Nevera po slovensky, Lea, Pupendo, Štěstí, Václav, Venkovský učitel, Cinka Panna, T.M.A., Hodinu nevíš..., Mamas & Papas, Habermannův mlýn, Čtyři slunce. Dcéra legendy slovenského herectva Jozefa Kronera a herečky Terézie Hurbanovej-Kronerovej.
1959 - narodil sa britský herec Sean Bean. Z filmov: Caravaggio, Vysoká hra patriotov, Čierny krásavec, bondovka Zlaté oko, Ronin, Tajná misia, Equilibrium, Trója, Honba za pokladom Templárov, Ostrov, Snehulienka a i. Hral tiež v oscarovej trilógii Pán prsteňov.
1970 - narodil sa americký rapper a herec Redman, vl. m. Reginald Noble. Albumy: Whut? Thee Album, Dare Iz a Darkside, Muddy Waters, Doc's da Name 2000, Malpractice, Red Gone Wild: Thee Album, Reggie. S Method Manom vydal albumy Blackout! a Blackout! 2. Je tiež členom formácie Def Squad. Ako herec sa predstavil napr. v snímkach Ten kto hulí, ten aj vie, Scary Movie 3, Chuckyho potomstvo.
1972 - narodila sa americká herečka Jennifer Garner. Hrala napríklad vo filmoch: Pozor na Harryho, Kámo, kde mám fáro?, Pearl Harbor, Chyť ma, ak to dokážeš, Daredevil, Elektra, Juno, Všetky moje ex, Valentín a i. Manželka herca Bena Afflecka.
1974 - narodila sa britská speváčka a módna návrhárka Victoria Beckham. Preslávila sa v 90. rokoch 20. storočia ako členka skupiny Spice Girls. Manželka futbalistu Davida Beckhama.
1976 - narodila sa česká herečka Aňa Geislerová. Už ako štrnásťročná hrala vo filme Ondřeja Trojana Pějme píseň dohola, po ktorom nasledovala jedna z hlavných úloh vo filme Requiem pro panenku Filipa Renča. Ďalšie filmy: Jízda, Válka barev, Výchova dívek v Čechách, Kuře melancholik, Kytice, England, Výlet, Sklapni a zastřel mě, Šílení, Anděl Páně, Medvídek, Případ nevěrné Kláry, Občanský průkaz, Největší z Čechů, Nevinnost, Čtyři slunce a i. Štyri České levy získala za snímky Návrat idiota, Želary, Štěstí a Kráska v nesnázích.
Úmrtia
1998 - zomrela americká fotografka a hudobníčka Linda McCartney. Ako známa fotografka rockových hviezd sa zoznámila i so svojím manželom - členom skupiny The Beatles Paulom McCartneym, za ktorého sa vydala v roku 1969. Po rozpade skupiny bola členkou jeho formácie Wings. Ochranárka zvierat, zakladateľka Nadácie Lindy McCartney, autorka vegetariánskych kuchárskych kníh. Narodila sa v roku 1941.
2004 - zomrel český herec Jiří Císler. Slovenským divákom známy najmä vďaka účinkovaniu vo filme Tisícročná včela a v seriáli Alžbetin dvor. Z ďalšej filmografie: Ucho, Jak svět přichází o básníky, Anděl s ďáblem v těle a i. Narodil sa v roku 1928.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies