Stalo sa 16. novembra

NETKY.SK • 16 November 2012, 08:16 • 2 min
Stalo sa 16. novembra

Stalo sa 16. novembra - Life style Narodenia 1950 - narodila sa herečka Kamila Magálová.

slovakia

left justify in out

img

 Narodenia 
   1950 - narodila sa herečka Kamila Magálová. Po vyštudovaní VŠMU v Bratislave pôsobila v Poetickom súbore Novej scény, kde hrala Roxanu v muzikáli Cyrano z predmestia. Od r. 1982 je členkou Činohry Slovenského národného divadla. V súčasnosti ju možno napr. vidieť v inscenáciách Chrobák v hlave, Tančiareň, Je úžasná!. Hrala v mnohých televíznych inscenáciách a vo filmoch, napr.: Koncert pre pozostalých, Demokrati, Falošný princ, O sláve a tráve, Začiatok sezóny, Líbáš jako Bůh, Líbáš jako ďábel. Venuje sa dabingu, napr. s Borisom Farkašom nahovorila seriál Dempsey a Makepeaceová. Je tiež vyslankyňou dobrej vôle UNICEF na Slovensku a dlhoročnou aktivistkou Slobody zvierat. 
   1964 - narodila sa kanadská hudobníčka a speváčka Diana Krall. Je držiteľkou dvoch cien Grammy, ktoré získala za nahrávky When I Look in Your Eyes a Live in Paris. Ďalšie albumy: Stepping Out, Only Trust Your Heart, The Look of Love, Quiet Nights, Glad Rag Doll a iné. 
   1967 - narodila sa americká herečka Lisa Bonet. Preslávil sa vďaka seriálu Show Billa Cosbyho. Okrem toho hrala vo filmoch ako napríklad Angel Heart, Zhasnuté svetlá, Verejný nepriateľ a i. Bývalá manželka hudobníka Lennyho Kravitza. 
   1971 - narodil sa ruský plavec Alexander Popov. K jeho najväčším úspechom patria štyri zlaté olympijské medaily - v Barcelone 1992 i v Atlante 1996 vyhral krauliarske šprinty na 50 a 100 m. Majstrom sveta sa stal šesťkrát. Svetový rekordér na 50 m v. sp. je v súčasnosti členom Medzinárodného olympijského výboru. 
   1977 - narodila sa americká herečka Maggie Gyllenhaal. Hrala napr. vo filmoch: Sekretárka, Milujte svojho zabijaka, Adaptácia, Šťastné konce, V tom dome straší, Horšie to už nebude, Všade dobre, prečo byť doma?, Kúzelná opatrovateľka a veľký tresk, Hystéria a i. Sestra herca Jakea Gyllenhaala. 
   Úmrtia 
   1960 - zomrel americký herec Clark Gable. V roku 1935 získal svojho jediného Oscara za hlavnú rolu v snímke Stalo sa jednej noci. Známy je však najmä ako Rhett Butler z filmu Odviate vetrom. Z ďalších filmov: Maľovaná púšť, Slobodný duch, Volanie divočiny, Vzbura na lodi Bounty, Tekuté zlato, Mustangy.Narodil sa v roku 1901.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies