Stále viac obyvateľov New Yorku prenajíma byty a izby turistom

NETKY.SK • 15 Október 2013, 10:41 • 2 min
Stále viac obyvateľov New Yorku prenajíma byty a izby turistom

NEW YORK - Turisti v americkom meste New York sa počas svojej návštevy čoraz častejšie stávajú hosťami u neznámych ľudí, než aby platili ubytovanie v drahých hoteloch. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tisíce obyvateľov mesta využívajú webové stránky, ako je napríklad airbnb.com, so zoznamom bytov či izieb na prenájom, v ktorých noc stojí okolo 35 dolárov. Úrady tvrdia, že tieto prenájmy sú často ilegálne a podkopávajú hoteliersky priemysel v meste. Prenajímatelia sa navyše vyhýbajú plateniu daní, píše AP.

Najvyšší newyorský prokurátor požaduje, aby stránka airbnb.com poskytla zoznam obyvateľov mesta, ktorí prenajímajú priestory turistom. Vyšetruje, či sa dopúšťajú porušenia štátneho zákona, podľa ktorého nesmú prenajímať priestory na menej než 30 dní, ak obyvatelia nie sú prítomní. Stránka airbnb.com ale vyhlásila, že inzerenti sú sami zodpovední za dodržiavanie zákonov.

Samotní prenajímatelia tvrdia, že svojou činnosťou pomáhajú mestu a jeho návštevníkom. New York je najdrahšie mesto v Spojených štátoch, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies