Stále viac islamských extrémistov z Nemecka odchádza bojovať do Iraku či Sýrie

NETKY.SK • 27 Január 2016, 15:43 • 2 min
Stále viac islamských extrémistov z Nemecka odchádza bojovať do Iraku či Sýrie

BERLÍN - Počet islamských extrémistov, ktorí odchádzajú bojovať do Iraku či Sýrie, sa v Nemecku neustále zvyšuje. Rastie tak tiež riziko, že takto vycvičení bojovníci by mohli po návrate do Európy predstavovať teroristickú hrozbu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes nemecká vnútroštátna tajná služba BfV, ktorú citovala agentúra AP. Podľa údajov spravodajskej služby odišlo doposiaľ z Nemecka bojovať na stranu militantov na Blízkom východe celkovo 790 ľudí, pričom ešte v októbri minulého roka bolo takýchto osôb 750. Približne jedna tretina z týchto ľudí sa zároveň do Nemecka už vrátila.

 

Šéf Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maassen na margo údajov uviedol, že "bezpečnostná situácia je vážna"Nemecko sa doposiaľ vyhlo teroristickým útokom s množstvom obetí na životoch, aké 13. novembra zažilo Francúzsko. Bezpečnostné úrady však udávajú, že aj táto krajina je jedným z cieľov extrémistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies