Stále viac Francúzov sa pridáva k džihádistom

NETKY.SK • 30 September 2014, 12:20 • 2 min
Stále viac Francúzov sa pridáva k džihádistom

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo vnútra uviedlo v utorok, že počet francúzskych radikálov, ktorí sa pridávajú k extrémistom v Sýrii, sa stále zvyšuje, čo potvrdzuje správnosť tvrdého protiteroristického zákona prijatého v septembri.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Bernard Cazeneuve povedal pre francúzsku rozhlasovú stanicu RTL, že počet francúzskych radikálov v regióne sa tohto roku zvýšil o 74 percent na približne 1000 ľudí. Sú medzi nimi tí, čo cestovali do Sýrie a späť a 200 ďalších, ktorí dúfajú, že vycestujú. Cazeneuve tiež povedal, že úrady monitorujú francúzskeho člena skupiny Islamský štát (IŠ), ktorého identifikovalo americké ministerstvo zahraničia minulý týždeň. Francúzsko sa ako prvá krajina pridalo k USA v boji proti teroristom IŠ a zvýšilo monitorovanie ľudí podozrivých zo snahy pridať sa k nim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies