Stále nie je isté či sa do ringu vráti jeden z najlepších zápasníkov všetkých čias Georges St-Pierre

NETKY.SK • 25 Október 2016, 14:57 • 2 min
Stále nie je isté či sa do ringu vráti jeden z najlepších zápasníkov všetkých čias Georges St-Pierre

MONTREAL - Konečne sa k celej situácií vyjadril sám GSP. Nedávno ho fanúšikovia mohli vidieť v relácií MMA Hour kde ho vyspovedal Ariel Helwani.

slovakia

left justify in out

GSP nezápasil od roku 2013, vtedy vyhral nad Johnym Hendricksonom v 5 kolovom zápase. Po tomto zápase išiel do "predčasného dôchodku" za dodnes nejasných okolností tak, že jeho posledných 11 zápasov skončilo jeho výhrou! Nikdy oficiálne nepotvrdil ukončenie kariéry, tak aj preto sa neustále špekuluje o jeho návrate, ale zatiaľ z týchto klebiet nikdy nič nebolo.

 

Konečne teraz sa k tomu vyjadril sám GSP:

"Dôvod prečo sa chcem vrátiť späť je jednoduchý, cítim sa vo svojej životnej forme. Som si istý, že porazím súčasných šampiónov. Na sto percent. Ak nič iné som aspoň slobodným človekom. Mám aj iné možnosti nie som s nikým zazmluvnený. Takže som voľný."

 

UFC hneď odpovedalo na toto jeho vyjadrenie:

"Georges St-Pierre má naďalej platnú zmluvu s promočnou organizáciou Zuffa, LLC. Zuffa sa zatiaľ drží spoločnej dohody so St-Pierrom, ale iba dovtedy kým sa aj St-Pierre bude držať dohody, ak nie tak sme pripravený právne zakročiť."

 

Takže obidve strany tvrdia niečo iné. V čom sa však dohodli je, že GSP chcel súpera proti ktorému by rád zápasil.

 

Podľa tvrdení GSP-ho sa zrušila jeho zmluva preto lebo mu vedenie UFC nevedelo dohodnúť zápas v danej časovej lehote. Presne vtedy keď prebiehali rokovania ohľadom jeho zápasu tak vtedy menilo UFC vedenie a tak sa nevedeli dohodnúť. Podľa neoficiálnych zdrojov mu pred uplynutím dohodnutého termínu ponúkli zápas proti Robbiemu Lawlerovi. Ale GSP mal také informácie, že Lawler má teraz kratšiu pauzu od MMA takže svoj zápas na UFC 205 hneď aj zrušil. Vtedy dostal GSP správu od svojho právnika, že jeho zmluva s UFC je neplatná takže asi preto sa GSP vyjadril, že je bez zmluvy.

 

Reakcia GSP-ho na vyjadrenie UFC:

"Neberiem to osobne. Ak mám byť úprimný tak trocha mi to pripadá aj zábavné. Viem, že toto nie je pravda. Niekedy si položím otázku, či oni veria tomu čo hovoria. S mojím návratom by iba každý vyhral, momentálne však prehrali diváci. Aj ja som prehral ale aj UFC nakoľko by s týmto zápasom určite dobre zarobili."

 

Dana White zasa povedal pre BT Sport nasledovné vety:

"GSP nie je ani v blízkosti k návratu. Nemyslím si, že by chcel GSP bojovať. Toto som už ale veľakrát povedal. Chlapci však vy tak isto poznáte zápasníkov ako aj ja...... vyzerá GSP ako keby chcel zápasiť? Už ani vtedy sa mu nechcelo keď bol aktívnym. Po troch rokoch by sa mu chcelo? Ja si to nemyslím."

 

Zatiaľ je teda v celej situácií dosť veľký chaos, tak dúfajme, že sa dohodnú a GSP-ho opäť uvidíme v oktagone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies