Stále nás ohrozujú: Muž šoféroval s troma promile, hrozí mu až rok väzenia!

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 15:56 • 2 min
Stále nás ohrozujú: Muž šoféroval s troma promile, hrozí mu až rok väzenia!

BRATISLAVA/ŽILINA - Opitého vodiča v nedeľu popoludní zastavili policajti medzi obcami Medzibrodie nad Oravou a Pucov v okrese Dolný Kubín.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný Ján z okresu Dolný Kubín nafúkal 3,19 promile, policajti mu hneď zadržali vodičský preukaz a previezli ho na oddelenie. Prípad policajti riešili v skrátenom konaní, policajný vyšetrovateľ spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. V prípade dokázania viny vodičovi hrozí väzenie až na jeden rok. Agentúru SITA o tom informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Počas minulého týždňa policajti v Žilinskom kraji zastavili 35 opitých vodičov. Až 23 z nich pri kontrole nafúkalo viac ako jedno promile. Policajti navyše zistili alkohol aj u 21 vodičov nemotorových vozidiel. Polícia preto opäť upozorňuje, že alkohol za volant nepatrí. "Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen preto, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie," uviedol Moravčík. Polícia všetkých účastníkov cestnej premávky žiada, aby sa správali na cestách disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu na ceste a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," dodávajú policajti s tým, že v Žilinskom kraji budú aj naďalej kontroly dohliadajúce na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona