Stajňa McLaren: Prípravy na budúcu sezónu F1 sú už v plnom prúde

NETKY.SK • 14 December 2018, 12:46 • 2 min
Stajňa McLaren: Prípravy na budúcu sezónu F1 sú už v plnom prúde

BRATISLAVA - Sezóna F1 skončila len nedávno a už sa pracuje na novinkách do budúceho roku. Tým britskej stajne McLaren prechádza k motoru Renault, pretože sa spolupráca s Hondou nepretavila do nejakého väčšieho úspechu.

slovakia

left justify in out

McLaren pritom nezačal sezónu vôbec zle. V prvých piatich pretekoch získal slušnú porciu bodov, no potom to šlo dolu kopcom. Do konca roku si prpísal už "len" 22 bodov, čo bolo samozrejme po dobrom začiatku sezóny obrovským sklamaním pre celý tým. 

 

"Myslím si, že inžinieri majú slušné nápady a pracujú ako len môžu. Vždy sa snažia niečo zlepšiť. Všetky tie drobné veci, ktoré vám môžu vyhrať alebo pokaziť preteky sa treba snažiť zlepšovať. Niekedy to pri testoch v aerodynamickom tuneli vyzerá naozaj slušne, no potom sa dostanete na trať a auto sa správa úplne inak," vyjadril sa nový pilot McLarenu Norris.

 

"Pre minulú sezónu sme vytvorili veľmi zlé pretekárske auto, a preto sme teraz museli začať s diametrálne iným vývojom pri tvorbe nového monopstu", priznal v rozhovore generálny riaditeľ spoločnosti McLaren Racing Zak Brown. 

 

Po rokoch testovania a statusu rezervného jazdca sa mladý pretekár Lando Norris konečne dočkal a v budúcej sezóne zaujme miesto druhého pilota vo farbách Mclarenu po boku skúseného Carlosa Sainza Jr. Toho stajňa získala z konkurenčného Renaultu len tento rok a preto to bude pre oboch pilotov ich premiérová sezóna v novom týme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

High 5 for you, and you, and you, and you ✋🏼

Príspevok, ktorý zdieľa Lando Norris (@landonorris),

Lando Norris v monoposte McLaren

 

Je však presvedčený, že sa tým z minulých chýb poučil, a je plne koncentrovaný v prípravách na budúcu sezónu. Stajňa prestala s vývojom monopostu v minulej sezóne počas Veľkej ceny USA, potom sa už všetci upriamili na vývoj auta do budúceho roku. Jazdci týmu sa vyjadrili, že najviac práce prebehne počas zimných mesiacov, a preto vykonali sériu testov len niekotrých  nových komponentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies