Sťahovanie amerických síl zo Sýrie sa zatiaľ týka iba vojenského nákladu

NETKY.SK • 11 Január 2019, 18:07 • 2 min
Sťahovanie amerických síl zo Sýrie sa zatiaľ týka iba vojenského nákladu

DAMASK - Žiadni americkí vojaci sa ešte zo Sýrie nestiahli, ale z krajiny bol odvezený určitý vojenský náklad, informoval v piatok tlačovú agentúru AP nemenovaný predstaviteľ armády USA.

slovakia

left justify in out

Odsun vojenského vybavenia je súčasťou začiatku zámerného sťahovania síl zo Sýrie, kde s koalíciou kurdských a arabských bojovníkov pôsobilo približne 2000 amerických vojakov. Ich spoločným cieľom bola porážka zvyškov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

Vplyvná kurdská politička Ilham Ahmadová poskytla dnes rozhovor niekoľko hodín po tom, čo americký predstaviteľ vyhlásil, že proces sťahovania amerických vojakov zo Sýrie sa už začal.

 

img

 

 

"Kurdi vedia o začatí sťahovania amerických síl zo Sýrie. Je to v prvom rade rozhodnutie Ameriky," uviedla.

 

Ahmadová je jedným z lídrov Sýrskych demokratických síl (SDF) v severovýchodnej Sýrii, podporovaných Spojenými štátmi.

Američania majú právo robiť rozhodnutia, ktoré sú v záujme bezpečnosti ich krajiny a v ich národnom záujme. Musí byť však zaručená ochrana mieru a stability v tých oblastiach, z ktorých sa Američania sťahujú.

 

"To znamená, že treba skoncovať aj s vyhrážkami Turecka voči Kurdom a úplne zlikvidovať organizáciu Islamský štát i jej spiace bunky," doplnila Ahmadová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies