Štafetu NBA na Newyorskom maratóne rozbehol komisár

NETKY.SK • 3 November 2014, 10:10 • 2 min
Štafetu NBA na Newyorskom maratóne rozbehol komisár

NEW YORK - Začal to hvizd rozhodcu a skončil Dikembe Mutombo - basketbalová NBA má za sebou štafetovú účasť na Newyorskom maratóne.

slovakia

left justify in out

Celú trať si ľudia zo severoamerickej súťaže rozdelili na 24 úsekov, prvé tri míle bežal komisár Adam Silver, tie hneď po ňom člen Siene slávy NBA a brooklynský rodák Chris Mullin. Spoločnými silami dosiahli čas 4 hodiny, 48 minút. Za cieľ si stanovili pritiahnuť mládež k pohybu.

 

"Keď som pred piatimi rokmi ukončil kariéru, veľa ľudí mi vravelo, že konečne už nemusím behať. Som rád, že som sa k tomu prinútil. Skvelý pocit. Po toľkých rokoch na palubovkách je fajn prevetrať sa aj vonku," vyznal sa Mutombo, druhý najlepšie blokujúci hráč v dejinách NBA. 

 

Úvodný hvizd patril bývalému rozhodcovi Bobovi Delaneymu, do štafety sa zapojili viacerí newyorskí rodáci, napríklad Nate "Tiny" Archibald, Charles Oakley, Bernard King, Darryl Dawkins, Jason Collins či Sam Perkins. 

 

Komisár Silver absolvoval Newyorský maratón dvakrát ako jednotlivec, v rokoch 2002 aj 2010 ho zabehol pod štyri hodiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona