Štadión v Soči je kompletne zrekonštruovaný a pripravený na MS 2018

NETKY.SK • 28 November 2016, 18:26 • 2 min
Štadión v Soči je kompletne zrekonštruovaný a pripravený na MS 2018

MOSKVA - Futbalový štadión v Soči je kompletne zrekonštruovaný a pripravený na majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. V pondelok to po inšpekcii potvrdili pre agentúru AP zástupcovia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Na štadióne sa uskutočnil otvárací aj záverečný ceremoniál zimných olympijských hier 2014, ale futbalový zápas sa tam nikdy nehral. Stánok preto potreboval viaceré technické úpravy. V rámci rekonštrukcií namontovali dočasnú strechu a kapacitu zvýšili zo 40.000 na 47.700 miest.

 

Soči je jedno zo štyroch dejísk budúcoročného Pohára konfederácií FIFA, ktorý je tradične prípravou na svetový šampionát. Miestni funkcionári informovali, že bezpečnostným zložkám na Pohári konfederácií pomôže 150 Kozákov. Príslušníci polovojenského zoskupenia, ktorého vznik sa datuje do čias cárskeho Ruska, sa dostalo pod paľbu kritiky počas olympijských hier v Soči 2014. Dostali sa do potýčky s punkovou skupinou Pussy Riot, proti ktorej použili jazdecké bičíky a paralyzačné spreje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies