Štadión na Tehelnom poli začnú na budúcu stredu búrať

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 11:18 • 2 min
Štadión na Tehelnom poli začnú na budúcu stredu búrať

BRATISLAVA - Futbalový štadión na Tehelnom poli sa bude búrať. Zmluva na demolačné práce je už uzavretá.

slovakia

left justify in out

"Štadión začneme búrať na budúci týždeň v stredu. Už je to dohodnuté. V ten deň bude aj tlačová konferencia,“ vyhlásil pre štvrtkové vydanie denníka Hospodárske noviny Ivan Kmotrík.

Demolačné práce by mali stáť 2,5 milióna eur. Všetko by mal zaplatiť súčasný majiteľ Slovana. Práce na búraní štadióna by mali trvať niekoľko mesiacov. "Ideme to zrovnávať so zemou. To je prvé, čo musíme v tejto chvíli urobiť,“ dodal pre HN Kmotrík. 

Na mieste zdemolovaného Tehelného poľa by mal vyrásť nový štadión. Predpokladá sa, že bude mať kapacitu viac ako 20-tisíc miest a jeho výstavba bude stáť 70 miliónov dolárov. Hotový bude najskôr v roku 2016. Momentálne sa rieši, kto bude výstavbu financovať. "V hre je viacero variantov. Na tlačovej konferencii však už budeme vedieť, na čom sme,“ tvrdí pre HN Ivan Kmotrík. 

Mestská časť Bratislava - Nové Mesto už vydala právoplatné stavebné povolenie. "Investor môže začať búrať a zároveň stavať. A my chceme, aby to bolo kontinuálne a územie nebolo zaťažené dvakrát," uviedol nedávno pre agentúru SITA starosta spomenutej mestskej časti Rudolf Kusý a pokračoval: "S investorom došlo k dohode aj o investíciách v prospech miestnych obyvateľov, či už do školy, zelene alebo miestnych komunikácii ako je Ulica Viktora Tegelhoffa či Príkopova ul." 

Starosta MČ Bratislava-Nové Mesto v súvislosti s blížiacimi sa prácami pre SITA ďalej uviedol: "Stav štadióna je stále horší a horší, doslova ruina. Našou požiadavkou bolo, aby sa uskutočnili búracie a stavebné práce v jednej etape, prísľub od investora je práve taký. Hovorí sa o tom, že po tejto fáze bude trvať celá výstavba 17 či 18 mesiacov. Pokiaľ ide o názov investora, je rovnaký ako názov projektu - ide o akciovú spoločnosť Národný futbalový štadión."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona