Štadión Corinthians definitívne súčasťou turnaja na OH 2016

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 09:50 • 2 min
Štadión Corinthians definitívne súčasťou turnaja na OH 2016

SAO PAULO - Brazílska metropola Sao Paulo bude na štadióne Corinthians definitívne hostiť zápasy futbalového olympijského turnaja počas OH 2016 v Rio de Janeiro. Podľa informácie agentúry Reuters prišlo k dohode ohľadom plnenia finančných záležitostí a tak sa diváci v Sao Paulo už môžu tešiť na desať stretnutí.

slovakia

left justify in out

Organizačný výbor sa dostal pod tlak Corinthians aj mesta Sao Paulo potom, ako im navýšil náklady na organizáciu. To oba subjekty odmietli a hrozili zápasy preložiť na iné miesto. Musel sa tak zrodiť kompromis. "Dohodli sme sa, že náklady na dočasne vybudované kapacity infraštruktúry na štadióne Corinthians Itaquere, i náklady na prevádzku, bude znášať organizačný výbor," citovala agentúra Reuters zo stanoviska organizátorov OH.

 

V Sao Paule sa bude hrať šesť zápasov mužského turnaja a štyri ženského. Ďalšie zápasy olympijského futbalového turnaja sa budú hrať aj v Belo Horizonte, Brasilii, Salvadore, Manause a Riu de Janeiro.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona