Stachovskij znova otvoril tému rovnosti prémií

NETKY.SK • 10 September 2014, 12:32 • 2 min
Stachovskij znova otvoril tému rovnosti prémií

BRATISLAVA - Ukrajinský tenista Sergij Stachovskij opäť otvoril tému jednotných grandslamových prémií pre mužov a ženy, vyvolal viacero pobúrených reakcií od zástancov rovnosti.

slovakia

left justify in out

"Omg... Hra na WTA je natoľko vyrovnaná, že hocikto môže vyhrať US Open. Asi preto šampiónka cestou za titulom prehrala nejakých 20 gemov?" napísal Stachovskij prostredníctvom Twitteru. Presne o 13 minút neskôr pociťoval potrebu dodať: "Mimochodom, sledovanie mojich príspevkov nie je povinné. Áno, týka sa to všetkých sexistických komentárov. Milí twitteristi: všetci máte možnosť kliknúť na ´unfollow´. Mne to nebude prekážať." 

 

Začiatkom septembra nový prezident Rady hráčov Asociácie tenisových profesionálov (ATP), americký deblový špecialista Eric Butorac, skonštatoval, že nehodlá spochybňovať oprávnenosť rovnosti prémií, kladie vraj dôraz na nárast dotácií pre obe odvetvia: "Nemyslím si, že by sme sa k tomu mali vracať. Osobne sa momentálne zameriavam na celkové zväčšenie porcií v spolupráci so ženským tenisom. Musíme zlúčiť naše sily, a to najmä v súvislosti so spoločnými podujatiami mimo veľkej štvorky." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies