Stachovského vyšla fotografia stopy na dvetisíc dolárov

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 08:21 • 2 min
Stachovského vyšla fotografia stopy na dvetisíc dolárov

PARÍŽ - Ukrajinský tenista Sergij Stachovskij dostal pokutu 2000 amerických dolárov za nešportové správanie, ku ktorému prišlo počas pondelňajšieho zápasu 1. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži s domácim Richardom Gasquetom (1:6, 4:6, 3:6).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Kyjeva sa previnil tým, že mobilným telefónom fotil spornú stopu po dopade loptičky na antuku v blízkosti čiary. Aparát vraj vytiahol len pre pobavenie davu, zároveň však akceptoval, že svojím správaním prekročil čiaru - na rozdiel od inkriminovanej loptičky.

"Bolo to nesprávne rozhodnutie. Hrali sme na antuke, kde by malo byť celkom jednoduché rozhodnúť o dopade loptičky," vyhlásil Stachovskij, ale poprel, že by bol pre nepriaznivý verdikt napaprčený na empajrového rozhodcu Carlosa Ramosa, od ktorého dostal za svoje počínanie výstrahu. "Nebol som nahnevaný, dokonca ani frustrovaný. Spôsob, akým som skutok vykonal, nebol urážlivý. Jednoducho ma niečo 'zasvrbelo v zadku', spravil som to spontánne," povedal Stachovskij a dodal: "Pravidlá však podobné veci nedovoľujú, čo akceptujem. Niektoré médiá udalosť nafúkli. Bol to však len žart a verím, že ľudia ma preň nebudú odsudzovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies