St. Louis v noci dokázalo poraziť Sharks na ich domácom ľade

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 10:11 • 2 min
St. Louis v noci dokázalo poraziť Sharks na ich domácom ľade

NEW YORK - Počas noci sa odohral druhý zápas finále západnej konferencie medzi San Jose Sharks a St. Louis Blues. Bluesmani však ukázali, že ich sila na ľade súpera v play off nie je náhodná.

slovakia

left justify in out

Obrana Sharks v tomto ročníku NHL chrlí hrôzu. pred začitkom sezóny sa totiž vedeniu podarila fantastická výmena, keď do tímu "žralokov" prišiel, podľa viacerých odborníkov, najlepší obranca NHL Erik Karlsson. Vytvoril tak prvú obrannú dvojicu s ďalším fantastickým obrncom a oporou Sharks Brentom Burnsom. pripomína nám to éru Chrisa Prongera so Scottom Nierdermayerom v Anaheime Ducks. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s OUR Cap! #PlayoffMode

Príspevok, ktorý zdieľa San Jose Sharks (@sanjosesharks),

 

St. Louis však nezastavili ani oni, a aj preto prehrali na domácom ľade v pomere 2:4. Sharks si situáciu viditeľne skomplikovali, pretože teraz sa séria presunie na dva zápasy k Bluesmanom, a jej stav hrá v prospech St. Louis, kedže je vyrovnaný na 1:1. 

 

img

 

Hostia viedli po prvej tretine 1:0 vďaka Jadenovi Schwartzovi a v 25. minúte zvýšil na 2:0 Vince Dunn. Potom prišli veľké chvíle domáceho Logana Couturea, ktorý v tej istej minúte znížil v oslabení a o dve minúty vyrovnal. V 37. minúte však opäť poslal Blues po peknej kombinácii do vedenia kanadský obranca Bortuzzo.

 

 

"Nebol to dnes tak úplne môj zápas, ale tento gól si budem pamätať. Jadenovi Schwartzovi som hovoril, že ak by som dal v play off gól, poriadne ho oslávim. Vtedy je tam príval emócií. Na ľade je to intenzívne a musí sa to dostať na povrch," citoval portál nhl.com šťastného strelca, ktorý dal v 365 zápasoch základnej časti 14 gólov, no v bojoch o Stanleyho pohár 30-ročný Bortuzo skóroval premiérovo.

 

 

Sharks tretíkrát v tohtoročnom play off prehrali zápas číslo 2 po tom, ako uspeli v tom prvom. Formu potvrdil Couture, ktorý dvoma únikmi v rozpätí 1:59 minúty strelil 12. a 13. gól v play off, čím potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča vo vyraďovčke. "Logan bol naozaj dobrý, a ešte zopár chlapcov. Ale to v tomto príbehu nestačí. Musia zabrať všetci, nielen niektorí. V play off sa víťazí ťažko, ak všetci hráči neodovzdajú všetko. Im sa to dnes podarilo tak, ako to podarilo nám v prvom zápase. Preto uspeli," zhodnotil tréner domácich Peter DeBoer. 

 

Play off NHL

2. zápas finále Západnej konferencie

SAN JOSE SHARKS - ST. LOUIS BLUES 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Góly: 25. Couture, 27. Couture (Meier) – 3. Schwartz (Tarasenko, Edmundson), 25. Dunn (O'Reilly, Perron), 37. Bortuzzo (Edmundson, Bozak), 57. Sundqvist (Steen, Pietrangelo). Brankári: Jones - Binnington.

/stav série: 1:1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies