St. Louis delí jedna výhra od zisku prvého Stanley Cupu

NETKY.SK • 7 Jún 2019, 08:51 • 2 min
St. Louis delí jedna výhra od zisku prvého Stanley Cupu

BOSTON - Rozprávková jazda St. Louis Blues, ktorá začala po výmene trénera začiatkom tohto roku, sa sa môže mať na konci playoff ten najlepší možný koniec. Bluesmanov delí už len jedna výhra od vytúženého Stanley Cupu a o všetkom môžu navyše rozhodnúť na domácom ľade. Dnes v noci sa im totiž podarilo zvíťaziť na ľade Bostonu v TD Garden 2:1 a v sérii na 4 víťazné zápasy vyhrávajú už 3:2.

slovakia

left justify in out

Domácich potiahol k výhre útočník Ryan O'Reilly, ktorý strelil na začiatku druhej tretiny prvý gól Blues a navyše  asistoval aj pri víťaznom zásahu Davida Perrona z 51. minúty. Zápas však poznačil kontroverzný moment, keď rozhodcovia nepotrestali faul Tylera Bozaka na Noela Acciariho, z čoho sa St. Louis podarilo vsietiť druhý, a ako sa neskôr ukázalo aj víťazný gól zápasu. Bruins síce prestrieľali súpera 39:21, no fantastického brankára Jordana Binningtona dokázali prekonať len raz, za stavu 0:2 skorigoval v 54. minúte Jake DeBrusk. Binnington priviedol svoje mužstvo k 15. víťazstvu v jednej vyraďovačke a vyrovnal ligový rekord brankára – nováčika.

 

img

 

Bruins napokon nastúpili v TD Garden aj s kapitánom Zdenom Chárom, ktorý korčuľoval s krytom tváre. Skúsený slovenský obranca nedohral štvrtý duel po zásahu pukom a podľa zámorských médií má zlomenú čeľusť, rozhodol sa však hrať aj cez bolesť. Jeho spoluhráči brankár Jaroslav Halák a krídelník Peter Cehlárik do hry opäť nezasiahli.

 

 

piaty zápas finále play off NHL:

BOSTON BRUINS - ST. LOUIS BLUES 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 54. DeBrusk (Krug) - 21. O'Reilly (Sanford, Pietrangelo), 51. Perron (O'Reilly, BOzak).

/stav série: 2:3/

 

Slovák v zápase:

Zdeno Chára (Boston) 16:42 0 0 0 -1 2 0

/minutáž, góly, asistenciie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 

Blues môžu spečatiť zisk prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii už v noci na pondelok, keď je na ich ľade na programe šiesty zápas finálovej série.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies