SSC varuje pred snehovými jazykmi, hmlou a poľadovicou

NETKY.SK • 15 Január 2017, 11:56 • 2 min
SSC varuje pred snehovými jazykmi, hmlou a poľadovicou

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý okrem úsekov R3 Trstená - Tvrdošín a Sedliacka Dubová - Široká, kde sa na vozovke nachádza kašovitý sneh do jedného centimetra (cm).

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webstránke, kde vodičov upozorňujú na poľadovicu, snehové jazyky a záveje, kalamitnú situáciu, povodeň aj hmlu.

 

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, povrch vozoviek je na západe a v južných častiach Slovenska prevažne vlhký až mokrý. V severných častiach stredného a východného Slovenska sú vozovky prevažne vlhké až mokré alebo pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch cm. V okolí Tisovca, Klenovca a Rimavskej Soboty je zľadovatený sneh.

 

Zjazdné sú aj horské priechody, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Na horskom priechode Zbojská sa miestami nachádza zľadovatený sneh.

Cestári upozorňujú vodičov na kalamitnú situáciu v okresoch Trebišov, Michalovce, Sobrance. V obci Kláštor pod Znievom je zas podľa SSC vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity na ceste III/1796. "V obci sa následkom mrazov vylieva potok na cestu," varuje SSC.

 

Na hmlu by si mali vodiči dávať pozor v lokalitách Košice, Dargov, Ďurďošík, Turňa nad Bodvou a Tornaľa. Dohľadnosť je tam do 100 metrov. Snehové reťaze je podľa cestárov nutné použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá pre všetku dopravu. Na cestách v okresoch Myjava, Stará Ľubovňa, Kežmarok a Zvolen sa tvoria snehové jazyky a záveje. Cestári varujú aj pred tvorbou poľadovice.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies