SSC rozšíri informačný systém pre pozemky, plány a zmluvy

NETKY.SK • 21 December 2015, 15:24 • 2 min
SSC rozšíri informačný systém pre pozemky, plány a zmluvy

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) chce za rozšírenie informačného systému ESID System GIS, ktorý ponúka komplexnú evidenciu pozemkov, geometrických plánov a zmlúv, zaplatiť 572 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (686,4 tis. eur s daňou). Za dodávateľa vybrala spoločnosť EMIS, s. r. o. z Bratislavy cez rokovacie konanie bez zverejnenia z dôvodu jej výhradných práv na túto zákazku. Predpokladaná cena za poskytnutie služby bola 561 tis. eur bez dane (673,2 tis. eur s daňou).

slovakia

left justify in out

"V roku 2011 a 2012 bol ESID System GIS rozšírený o ďalšie užívateľské licencie, ktoré boli nainštalované najmä na pracoviskách správcov ciest jednotlivých investičných výstavieb a správ ciest, vrátane detašovaných pracovísk, aby väčší počet zamestnancov SSC mal prístup k zmluvám a dátam do katastra nehnuteľností prostredníctvom tohto informačného systému," informovali cestári.

 

Z dôvodu vysokých požiadaviek na zabezpečenie výkupu pozemkov pri majetkových činnostiach sa rozhodli rozšíriť možnosti informačného systému o ďalšie funkcionality v základných oblastiach zrýchlenej tvorby zmlúv. Ide o kúpne zmluvy pre trvalý záber, zmluvy o budúcej kúpnej zmluve, nájomné zmluvy, štatistiku zmlúv pre trvalý záber, kontrolné mechanizmy, prehľady a vyvlastnenia.


Servis dopravných technologických zariadení Boschung počas štyroch rokov bude stáť 470 tis. eur bez dane (564 tis. eur vrátane dane). Tieto zariadenia zabezpečujú podporu výkonu zimnej údržby vybraných úsekov ciest I. triedy. SSC vybrala za ich dodávateľa firmu NOPE, a. s. z Bratislavy, ponuku predložili dvaja uchádzači. "Kritériom na vyhodnotenie ponúk bol najnižší súčet jednotkových cien predmetu zákazky vrátane DPH. Ponuka víťazného uchádzača bola 51 956,40 eur a ponuka uchádzača druhého v poradí bola 57 712,80 eur," oznámili cestári. Predpokladaná cena zákazky bola 470 tis. eur bez dane. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže zverejnenej v júli tohto roka.


Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona