SSC Neapol - FC Chelsea 3:1 v osemfinále, hostia bez Terryho "horeli"

NETKY.SK • 22 Február 2012, 08:02 • 2 min
SSC Neapol - FC Chelsea 3:1 v osemfinále, hostia bez Terryho "horeli"

SSC Neapol - FC Chelsea 3:1 v osemfinále, hostia bez Terryho "horeli"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti SSC Neapolu zvíťazili v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov 2011/2012 nad FC Chelsea Londýn 3:1 a výrazne sa tak priblížili k postupu medzi elitnú osmičku. Hostia nastúpili v daždivom počasí bez zraneného kapitána Johna Terryho, ktorého čaká operácia kolena. Za domácich hral takmer celý duel aj slovenský reprezentant Marek Hamšík, ktorý v 50. minúte zachraňoval po rohovom kope na bránkovej čiare. Odveta je na programe 14. marca na štadióne Stamford Bridge.
      Na štadióne Svätého Pavla mohli ísť najskôr do vedenia dvakrát domáci, ale gólovú príležitosť Ezequiela Cavaniho aj šancu Christiana Maggia pohotovo vytlačil brankár Petr Čech. Hostia čakali na chybu súpera, ktorá prišla v 27. minúte. Po ľahkej lopte do šestnástky aj s prispením terénu zaváhal kapitán Paolo Cannavaro a číhajúci Juan Mata zblízka prestrelil gólmana Neapolu - 0:1. Domáci sa však vrátili do hry už o 11 minút. Na hranici šestnástky Cavani posunul loptu Ezequielovi Lavezzimu, ku ktorému Raul Maireles nedostúpil, a argentínsky legionár technicky obstrelil brankára Chelsea - 1:1. Nevýrazní hostia už boli zrejme v kabíne, keď si na center z pravej strany nabehol ku vzdialenejšej žrdi Cavani a tiesnený uruguajský útočník poslal plecom loptu do siete - 2:1. Krátko po zmene strán mohol dieru v obrane hostí potrestať Lavezzi, ktorý sa rútil sám na Čecha po prihrávke od Cavaniho, ale mieril tesne vedľa. V 65. minúte však hostia urobili opäť "hrubicu" v defenzíve. David Luiz zaváhal v súboji pri odkope, brankár Čech trochu zbytočne vybehol, takže Lavezzi po tutovke od Cavaniho zvyšoval do prázdnej "svätyne" na 3:1.
Hostia aj po prestriedaní a príchode Franka Lamparda a Michaela Essiena sa do zápasu už nedostali. Naopak v 82. minúte posunul Cavani loptu do gólovej pozície na Hamšíka, slovenský krídelník si "zasekol" súperovho obrancu aj brankárka a ponúkol tutovku na podnose Maggiovi, ale ten trafil na bránkovej čiare stojaceho Ashleyho Colea. Posledné náznaky šance nevyužili na druhej strane v nadstavenom čase nevýrazný Didier Drogba ani striedajúci Frank Lampard.

      LM 2011/2012 - osemfinále:
      SSC Neapol - FC Chelsea 3:1 (2:1)
      Góly: 38. a 65. Lavezzi, 45.+2 Cavani - 27. Juan Mata, ŽK: Cavani - Raul Meireles, Cahill. Rozhodoval: Carlos Velasco Carballo (Šp.)
      zostavy a striedania:
      SSC Neapol: De Sanctis - Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Inler, Zuniga - Hamšík (82. Pandev), Cavani, Lavezzi (74. Džemaili)
      FC Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, David Luiz, Bosingwa (12. A. Cole) - Raul Meireles (70. Essien), Ramires - Sturridge, Mata, Malouda (70. Lampard) - Drogba.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies