SRo upozorňuje, že nie je možné rovnako riadiť televíziu a rozhlas

NETKY.SK • 12 Október 2010, 11:35 • 2 min
SRo upozorňuje, že nie je možné rovnako riadiť televíziu a rozhlas

SRo upozorňuje, že nie je možné rovnako riadiť televíziu a rozhlas

slovakia

left justify in out

img

Návrh zlúčiť Slovenskú televíziu (STV) a Slovenský rozhlas (SRo) do jednej inštitúcie vyvoláva podľa stanoviska STV viac otázok než odpovedí. SRo zase upozorňuje, že nie je možné riadiť rovnako STV a SRo.
      "Vedenie STV k tomu zaujme stanovisko," reagoval pre TASR hovorca STV Peter Susko s tým, že sa chcú oboznámiť s návrhom. Hovorkyňa rozhlasu Alexandra Štullerová-Koreňová uviedla, že chcú mať najskôr návrh v rukách. "V európskych krajinách fungujú obidva modely – spojené médiá a samostatné inštitúcie, obidva modely majú svoje pozitíva, ale aj negatíva. Vládne riešenie nepoznáme," uviedla pre TASR. SRo podľa nej zároveň bude očakávať, že do odbornej komisie, ktorá bude pracovať na novom koncepčnom riešení, prizve minister Krajcer aj zástupcu SRo tak, ako to nedávno sľúbil. Generálna riaditeľka rozhlasu Miloslava Zemková nedávno upozornila, aby sa odlišovalo riadenie SRo a STV.
      Rozsah vysielania Slovenského rozhlasu a televízie (SRTV) sa má zúžiť zo súčasných šiestich okruhov SRo na štyri a v prípade televízneho vysielania na dva okruhy. Zmeny dnes avizoval minister kultúry a cestovného ruchu Daniel Krajcer. "Cieľom tohto modelu je posilnenie postavenia médií verejnoprávnej služby," vysvetlil svoj legislatívny zámer s tým, že takto chce riešiť aj súčasný krízový stav STV.
      Ministerstvo ani vláda nemajú podľa ministra žiadnu inú možnosť riešiť katastrofálnu situáciu v STV. Za tento stav viní Krajcer nielen vedenie STV na čele so Štefanom Nižňanským, ale aj kontrolný orgán, Radu STV. Zároveň si myslí, že ak by neprišiel s takým razantným riešením, v budúcnosti by sa v súvislosti s STV hovorilo o privatizácii, pričom by táto téma neobišla ani SRo.
      Návrh má v novembri riešiť parlament v skrátenom legislatívnom konaní, už v decembri by bol zvolený šéf novej inštitúcie. SRTV by začala fungovať od januára 2011. Minister už získal plnú podporu svojich koaličných partnerov. Šéfa novej inštitúcie má voliť parlament.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies