Srí Lanka: Protiamerické protesty ochromili viacero moslimských miest

NETKY.SK • 21 September 2012, 06:35 • 2 min
Srí Lanka: Protiamerické protesty ochromili viacero moslimských miest

Srí Lanka Protiamerické protesty ochromili viacero moslimských miest - Politika Protiamerické protesty ochromili dnes viacero moslimských miest na Srí Lanke. Kvôli demonštráciám uzavreli banky, obchody aj štátne inštitúcie, prerušený bol aj chod verejnej

slovakia

left justify in out

img

Protiamerické protesty ochromili dnes viacero moslimských miest na Srí Lanke. Kvôli demonštráciám uzavreli banky, obchody aj štátne inštitúcie, prerušený bol aj chod verejnej dopravy, oznámili miestne policajné zdroje.
      Protestujúci zablokovali cesty, pálili pneumatiky, podobizne amerického prezidenta Baracka Obamu a zástavu USA. Demonštrácie sa konali v prevažne moslimských mestách v oblasti Ampara na juhovýchode ostrova.
      Americká veľvyslankyňa na Srí Lanke, Michele J. Sisonová, sa medzičasom stretla s moslimskými politickými predstaviteľmi a vysvetlila im, že vláda USA sa dištancuje od kontroverzného videa, ktoré uráža proroka Mohameda a vyvolalo vlnu protestov po celom svete. Snímku v oficiálnom stanovisku odsúdilo aj samotné veľvyslanectvo USA.
      V okolí diplomatického zastupiteľstva USA v Kolombe posilnili bezpečnostné opatrenia už po stredajšej demonštrácii. Ďalšie protestné akcie sa očakávajú po tradičných piatkových modlitbách v moslimských mešitách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona