Srí Lanka opäť sprístupnila sociálne médiá, ktoré predtým zablokovala pre nárast nenávisti voči moslimom

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 14:23 • 2 min
Srí Lanka opäť sprístupnila sociálne médiá, ktoré predtým zablokovala pre nárast nenávisti voči moslimom

KOLOMBO - Vláda na Srí Lanke vo štvrtok po týždni opäť sprístupnila sociálne médiá, ktoré zablokovala pre obavy z podnecovania násilností voči moslimom v tamojšej Centrálnej provincii.

slovakia

left justify in out

Prezident Maithripala Sirisena nariadil stiahnuť zákaz sociálnej siete Facebook po tom, čo sa jeho tajomník stretol so zástupcami spoločnosti, píše tlačová agentúra AP. Sirisena uviedol, že sa predstavitelia Facebooku zaviazali, že nedovolia, aby ho ľudia zneužívali na podnecovanie disharmónie. Krátko na to, sa Srílančania k obľúbenej sociálnej sieti mohli opäť pripojiť. V uplynulých dňoch v krajine odblokovali aj služby Viber a WhatsApp.

Protimoslimské výtržnosti sa v centrálnom okrese Kandy začali minulý týždeň po tom, ako po údajnom útoku moslimských mladíkov zomrel muž patriaci do budhistickej väčšiny Sinhálcov. Krajina je dlhodobo rozdelená medzi väčšinu Sinhálcov, ktorí sú prevažne budhisti, a Tamilov. Tí sú menšinou, v ktorej sú hinduisti, moslimovia a kresťania. V rokoch 1983 - 2009 v krajine pretrvávala občianska vojna, počas ktorej sa chceli tamilskí rebeli osamostatniť a vytvoriť nezávislý štát.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies