Srí Lanka od augusta otvorí hranice turistom. Budú ale musieť dodržiavať množstvo nariadení

NETKY.SK • 16 Jún 2020, 12:41 • 2 min
Srí Lanka od augusta otvorí hranice turistom. Budú ale musieť dodržiavať množstvo nariadení

Obľúbená ázijská destinácia Srí Lanka od prvého augusta opäť vpustí turistov na svoje územie. Nezaobíde sa to však bez radu striktných nariadení.

slovakia

left justify in out

Popri niekoľkých testov na covid-19 si návštevníci značne priplatia za vízum, nebudú smieť používať verejnú dopravu a nocovať budú môcť len vo vládou schválených ubytovacích zariadeniach.

 

Opakované testy

Sériu opatrení vláda obhajuje. "Hoci to môže byť nepohodlné, je nevyhnutné všetkých chrániť," uviedla podľa denníka Telegraph.

 

Ešte pred vstupom do krajiny budú musieť turisti predložiť vyhlásenie o negatívnom teste na covid-19, ktoré nesmie byť staršie 72 hodín. To ale zďaleka nie je všetko - testovania sa nevyhnú ani počas pobytu. Hneď po prílete na letisko podstúpia rýchlotest, ďalšie testovanie bude potrebné zopakovať po štyroch až piatich dňoch.

 

img

 

Minimálna doba pobytu na ostrove je stanovená na päť dní a tých, ktorí budú chcieť v krajine stráviť viac ako desať dní, bude čakať v poradí už tretí test.

 

Ak by niekto vykazoval symptómy nákazy, bude nútený nastúpiť do karantény na štrnásť až dvadsaťjeden dní v určenom hoteli. Zariadenie, kde budú môcť turisti prenocovať, tiež určí vláda.

 

Drahšie víza

Ďalšou novinkou je navýšenie ceny víza, ktoré za normálnych okolností vyjde na štyridsať dolárov.

 

Teraz budú musieť ľudia siahnuť hlbšie do vrecka, cena víza sa totiž vyšplhá na sto dolárov.

 

img

 

Posledným obmedzením je zákaz využívania verejnej dopravy. To by mohlo okrem iného pretrhnúť plány mnohým návštevníkom, ktorí by mali v pláne vyhlásenej cesty vlakom v horách medzi čajovými plantážami.

 

Srí Lanka si pritom v číslach počtu nakazených a zomrelých stojí pomerne dobre. V krajine sa nakazilo necelých 1900 ľudí a len 11 ich chorobe podľahlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies