Srdciar Miroslav Kováčik ukončil kariéru

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:36 • 2 min
Srdciar Miroslav Kováčik ukončil kariéru

NITRA - Hokejový útočník Miroslav Kováčik ukončil kariéru. Dres Nitry si v súťažnom zápase obliekol naposledy ešte 10. októbra 2014 v 13. kole Tipsport extraligy v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

Odvtedy nehral, keďže má problémy s platničkou, pre ktorú nemôže poriadne ovládať telo pri korčuľovaní. "Skúsil som trénovať. Najskôr som iba korčuľoval, potom som sa obliekol aj do výstroja. Platnička mi nefunguje, zasahuje do sedacieho nervu a pri korčuliarskom pohybe mi tam neprechádza impulz. Lekári mi povedali, že to môže trvať dosť dlho. Môže to byť aj trvalý jav. Absolvoval som aj ozónovú terapiu, ale príliš sa to nezlepšilo. Môžem robiť všetko okrem hrania hokeja, čo je dosť nepríjemné. Pri korčuliarskom pohybe si ani necítim nohu, jednoducho mi pri hokeji noha nefunguje,“ uviedol v rozhovore pre klubový web Miroslav Kováčik, ktorý stihol v tejto sezóne odohrať dvanásť stretnutí s bilanciou jeden gól a päť asistencií.

 

Tridsaťšesťročný útočník bol na ľade počas zápasov veľkým bojovníkom, srdciarom. Počas kariéry hral okrem rodnej Nitry aj za Duklu Trenčín, Zlín, Novosibirsk, Skellefteu, Třinec či Kapfenberger. Slovensko reprezentoval na svetových šampionátoch 2006, 2007 a 2008. Na konci kariéry ho mrzí, že s Nitrou nezískal majstrovský titul. "Niekedy sny a ciele zostanú nenaplnené. Telo však hokeju povedalo stop. Aj iným hráčom sa nepodarilo dosiahnuť, čo si vysnívali. Slovenský titul som získal v Trenčíne, som zaň vďačný. Žiaľ, s materským klubom sa to nepodarilo. Aspoň nie v tej hráčskej kariére. Momentálne už v klube pracujem na funkcionárskom mieste," skonštatoval Kováčik, ktorý je držiteľom všetkých troch nitrianskych extraligových medailí. 

 

Tridsaťšesťročný hokejista, ktorý hral v strede útoku či ľavom krídle, zostáva pracovať pri hokeji. Od budúcej sezóny bude športovým riaditeľom HK Nitra. "Naše mužstvo stratilo jedného zo svojich lídrov a jeho vynútené ukončenie kariéry nás všetkých veľmi mrzí. Miro bol na ľade príkladom bojovnosti, obetavosti, nezlomnej viery vo víťazstvo. Mužstvo stratilo, klub získal. Po dohode vo vedení klubu bola Mirovi ponúknutá od novej sezóny funkcia športového riaditeľa klubu. Do štruktúr sa zapojil hneď v januári a začal zbierať dôležité funkcionárske skúsenosti. Všetci mu prajeme skoré vyliečenie svojho zranenia a do funkcionárskej práce toľko zanietenia, ako ukazoval na ľade," uviedol na klubovom webe riaditeľ HK Nitra Ján Plandora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies