Srdcervúce VIDEO: Žena zachránila zaživa pochované bábätko, po 20 rokoch ho opäť stretla

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 18:47 • 2 min
Srdcervúce VIDEO: Žena zachránila zaživa pochované bábätko, po 20 rokoch ho opäť stretla

LOS ANGELES - Muž, ktorý bol pochovaný zaživa len pár hodín po narodení v roku 1998, sa znova stretol so svojou záchrankyňou.

slovakia

left justify in out

Matthew Christian Whitaker (20) sa stretol so 58-ročnou Azitou Milanianovou, ktorá mu zachránila život, keď ho našla len tri hodiny po narodení, pochovaného pod zemou zabaleného do uteráka. Stretli v rozhlasovej show On Air s Ryanom Seacrestom v stredu – presne 20 rokov od ich prvého stretnutia a samozrejme na Matthewé narodeniny.

 

Objali sa a dojatá Azita sa rozplakala, keď si uvedomila, že oproti nej stojí dospelý muž, ktoré našla pod zemou pri večernej prechádzke v horách San Gabriel v Los Angeles 16. mája 1998, uvádza MailOnline.

 

"Čakala som na teba dvadsať rokov, vyzeráš presne tak, ako som si predstavovala, ďakujem ti, že si vstúpil do môjho života, zmenil si mi život,“ vyliala si Azita srdce. "Vedela som, že sa raz znovu stretneme. V deň, keď som ťa našla, sa potvrdila moja viera... Boh nám skrížil cesty k nejakému účelu."

 

Azita verí, že to bol osud. Osem rokov sa so svojimi troma psami chodievala prechádzať do tej istej oblasti. V ten deň išla skôr a rozhodla, že pôjde inou cestičkou. Keď sa vrátila k autu jeden z jej psov Tango niečo zacítil. Azita na neho kričala, aby sa vrátil, no on stál ako prikovaný, hľadel do zeme a ňuchal. Ona si nič nevšimla, len akýsi malý predmet vytŕčajúci spod zeme. Zobrala psa a naložila ho do auta.

 

img

Foto: Youtube

 

Niečo v jej hlave jej ale „našepkalo“, aby sa tam vrátila. Poodhrnula trochu hliny a uvedomila si, že je to detská nožička. Začala teda hrabať až našla celé telo novorodenca zabaleného v uteráku. „Nevedela som ani, či je to chlapec alebo dievča. Plakalo. Vybrala som ho von a nechtami mu povyberala z úst nečistoty. Povedala som mu: "Prosím, neumieraj, milujem ťa, nenechám ťa tu", povedala so slzami v očiach a dodala. „Chytil ma za zápästie a nechcel sa pustiť ... Bol veľmi silný. Sme podobní - tvrdohlaví, nikto sa nás nemôže zbaviť", zavtipkovala.

 

Podľa časopisu Los Angeles Times bol Matthew silne podchladený. Lekári si myslia, že to že prežil, je zázrak. Bol pomerne veľký a práve to mohol byť dôvod jeho húževnatosti. Matthew sa pozoruhodne zotavil a sestričky ho volali  "Baby Christian", čo sa stalo jeho stredným menom. Prípad bol medializovaný a ľudia z celého štátu mu posielali hračky, oblečenie i peniaze.  

 

img

Azita v nemocnici v deň záchrany.

Foto: Los Angeles Times 

 

Azita si ho neadoptovala, pretože „chcela, aby bol v bezpečí“. Jej meno bolo vo všetkých novinách a bála sa, že matka, ktorá ho odvrhla, by si ju našla a uniesla by ho. Snažila sa s ním byť aspoň v kontakte. Po tom, čo bol adoptovaný, sa ich kontakt prerušil a stretli sa až teraz po 20 rokoch. Matthew povedal, že chce Azitu vo svojom živote a bude ju pozývať na všetky výtnamné udalosti, ako narodeniny, promócie a podobne. 

 

Azita si myslí, že je predurčená na zachraňovanie detí a tak si založila neziskovú organizáciu Deti jednej planéty, prostredníctvom ktorej pomáha osiroteným deťom na celom svete.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies