Srdcervúce VIDEO Takto reagovalo takmer slepé bábätko, keď prvýkrát uvidelo svoju mamu

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 19:41 • 2 min
Srdcervúce VIDEO Takto reagovalo takmer slepé bábätko, keď prvýkrát uvidelo svoju mamu

LONDÝN – Leopold Wilbur Reppond, ktorý má teraz štyri mesiace, sa narodil so vzácnou poruchou očí, a svet bol pre neho veľká neznáma vrátane tváre jeho matky Erin.

slovakia

left justify in out

Nedávno však dostal špeciálne okuliare vyrobené z bežných šošoviek a gumového materiálu, a prvýkrát uvidel jasne. Chvíľu trvalo, kým si svoju novú schopnosť uvedomil. „Ahoj zlatíčko,“ prihovorila sa mu mama, a dieťatko s ňou prvýkrát nadviazalo očný kontakt. Nasledovala radosť, smiech a slzy.

 

„Bolo to tak dojemné, v dome nezostalo jediné suché oko,“ povedal otec David, ktorý stál za kamerou. "Mal som problém udržať kameru, pretože som sa rozplakal. Nemôžete predvídať, ako sa budete cítiť, keď sa udeje niečo tak silné,“ vysvetlil. "Leo sa prvýkrát pozrel na moju ženu a rozžiaril sa radosťou.“

 

Leova porucha sa volá oculocutaneous albinizmus, a postihuje farbu pleti, vlasov, kože a očí, pričom sa vyskytuje priemerne u jedného z 20.000 detí.

 

Leo doteraz poznával svet len dotykom rúk, teraz už začína rozoznávať predmety, farby i tváre. "Usmieva sa oveľa viac. Miluje svetlo, miluje byť vonku, kde vidí trávu a modrú oblohu a konečne dokáže siahnuť na konkrétny predmet. Zmenil sa mu celý svet,“ dodal David.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona