Srdcervúce FOTO Žena a jej fenka dostali naraz rakovinu. Prečo práve my? pýta sa veteránka

NETKY.SK • 9 Február 2018, 18:14 • 2 min
Srdcervúce FOTO Žena a jej fenka dostali naraz rakovinu. Prečo práve my? pýta sa veteránka

Sara Page (54) dostala od života dvojitú radu. Najskôr diagnostikovali rakovinu jej milovanému psovi a potom aj jej.

slovakia

left justify in out

Veteránka, ktorá slúžila v britských vzdušných silách počas vojny v Perzskom zálive, si užívala dôchodok, keď jedného dňa svojej fenke menom Freyja nahmatala pri bradavkách čudné hrčky. Zobrala ju k veterinárke a tá jej po viacerých vyšetreniach oznámila skľúčujúcu správu, že psík má terminálnu rakovinu. Niekoľko hrčiek jej vyoperovali ale chemoterapiu vraj nemohla podstúpiť, lebo ochorenie bolo už príliš v pokročilom štádiu a zasiahlo aj lymfatické uzliny.

 

Dali jej 6 mesiacov života a majiteľke povedali, že jediné čo pre ňu môže urobiť, je čo najviac jej toho obdobie spríjemniť. Pre Saru to bolo strašné. S fenkou mala veľmi blízky vzťah a trávila s ňou celé dni. "Môj manžel Rob dlho pracuje, moja rodina žije ďaleko a nemám ani veľa priateľov, Freyja je moja najlepšia kamarátka," povedala Sara pre Mirror.

 

So zlomeným srdcom sa teda starala o svoju fenku, čo najlepšie a užívala si s ňou každú sekundu jej života. Uplynu 6 mesiacov ale Freyja bola stále medzi živými. Dokonca plná energie, neschudla a stále mala dobrý apetít. Raz keď spolu sedeli na gauči a fenka zbadala v TV mačku, začala sa blázniť. Keď sa potom ukludnila a opäť prišla k Sare položila jej labku na ľavý prsník. Sara si vtedy spomenula, že by mala absolvovať mamogram. Dostala sa na vyšetrenie o tri mesiace. Opäť to nebolo veselé. Našli jej 35 milimetrový nádor v ľavom prsníku.  Mala rakovinu v štádiu A1.

 

img

Foto: PA Real Life

 

Podstúpila 6 cyklov chemoterapie a potom aj rádioterapiu. Statočná Freyja  bola celý čas pri nej. Sara tvrdí, že keby jej nebolo, boj s rakovinou by nezvládla, možno aj preto, že by mala o dôvod menej. "Cítila som sa tak nešťastne, že Freyja aj ja bojujeme s rakovinou prsníka v tom istom čase. Prečo práve my?" spytovala sa Sara.

 

"Naozaj verím, že psi majú šiesty zmysel. Myslím, že Freyja prežila, aby mohla zostať pri mne a pomôcť mi dostať sa z rakoviny," povedala Sara, ktorá sa úspešne vyliečila a teraz chodí na pravidelné kontroly. Freyja absolvovala druhú operáciu, počas ktorej jej odstránili ďalšie nádory. Od kedy jej veterinári dali 6 mesiacov, už žije 4 roky. "Nevieme, akú budúcnosť má Freyja, pretože stále má rakovinu, ale nejaví žiadne príznaky. Je to živý pes. Je moja superstar," teší sa Sara.

 

img

Foto: PA Real Life/Pets at Home/Petpla

 

Podľa prieskumov  obchodu Pets at Home a zvieracej poisťovne Petplan sú zvieratá schopné pomôcť ľuďom prekonať najťahšie životné chvíle. Potvrdilo to 69 percent majiteľov domácich zvierat. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies